foo-fighters1Foo Fighters najavili novi album tek sledeće godine

 

Bubnjar benda Foo Fighters Taylor Hawkins je u razgovoru za SpinnerMusic.co.uk rekao da se novi album Foo Fighters može „apsolutno“ očekivati 2011. godine, kao i da se ovaj, sedmi po redu studijski album benda, trenutno nalazi „u ranoj fazi razvoja“.

-Dave (Grohl) je zaista doneo petnaestak ideja za pesme koje su neverovatne, a za neke smo napravili demo snimke već drugi put. Radimo toliko demo snimaka da bi pronašli tačno one aranžmane koje želimo, da uobličimo pesme na najbolji način. To je za nas jedan dugotrajan proces. Mi ne kažemo jednostavno ‘OK, hajde da napravimo album’ i onda upadnemo u studio i uradimo sve tek tako. Postoji mnogo pre-produkcije koja je deo procesa pravljanja svakog Foo Fighters albuma. Do sada je tako uvek bilo.

Povezana vest:  EXIT 2015, Ko je do sada potvrdio dolazak na Exit?

A o raznim „sporednim“ projektima članova benda koji su se događali u prethodnom periodu, Hawkins je dodao: – Sve te stvari koje su se događale u prošlosti, sve se to ispostavilo kao jedno osvežavajuće iskustvo. Važno je da smo svi spremni da radimo zajedno, i važno je da ništa ne radimo zato što to moramo da radimo – kada vas izdavačka kuća pritiska da napravite album, nikada ne dobijete dobru muziku…

Povezana vest:  Novi album benda Kings of Leon u oktobru