Kiesza universalmusic.rs 02 KIESZA – MTV PUSH IZVOĐAČ ZA JUN

Kiesa Rae Ellestad – Kiesza (izgovara se: Kajza) je mlada kanadska umetnica koja je svojim prvim singlom dostigla broj 1 u Velikoj Britaniji neviđenom brzinom. „Hideway“ je postigao veliki upeh i vrlo brzo postao miljenik muzičkih kritičara i publike. O tome najbolje svedoče prve pozicije na različitim listama slušanosti i prodaje, kao i podatak pomenuti singl takođe nosi i titulu najprodavanijeg debi singla u 2014. godini! I upravo zato je ona odabrana da bude MTV Push umetnik za jun mesec!
Iako je Keisza novopečena zvezda, ona je na sceni od svoje sedamnaeste godine, a takođe je i traženi tekstopisac. Studirala je muziku i bila je i stipendista prestižnog Berkli muzičkog koledža u Bostonu. Ova 25-godišnjakinja se više od deset godina bavila baletom, a iza sebe ima i iskustvo u Kanadskoj kraljevskoj mornarici gde je zajedno sa svojim bratom bila zadužena za takozvano razbijanje šifri i enkripciju. Za iznenadnu promenu u karijeri odlučila se nakon što je otkrila svoj prirodni talenat i instinkt za stvaranje muzike – očito da nije pogrešila.
Nedavno je Keisza predstavila i video spot za „Hideaway“ koji je u snimljen u jednom kadru i koji je snimio i režirao njen brat na ulicama Vilijamsburga u Bruklinu. Pored svojih fenomenalnih pevačkih sposobnosti ona pokazuje i svoje zavidne plesne mogućnosti. Inspirisan plesnim stilovima širom New Yorka, video prikazuje najbolje od uličnog plesa ’90, klupskih džemova i ranih Madoninih radova.
Uživajte uz Keiszu i „Hideway“ – junski MTV Push!

Povezana vest:  DVA NOVA SINGLA POPEČITELJA BESPLATNO NA MTV.RS!!!