DJ Dusan Lazovic burn Residency 2014Dušan Lazović spreman da predstavi Srbiju na Ibici
 
DJ Dušan Lazović predstavljaće Srbiju u finalu najvećeg svetskog DJ takmičenja burn Residency koje će se održati na Ibici ovog leta! Mladi DJ iz Trstenika pobedio je na uzbudljivom domaćem finalu prema izboru žirija koji je činio burn DJ tim u sastavu Lea Dobričić, prošlogodišnja burn Residency pobednica i internacionalne DJ zvezde Dejan Milićević i Marko Milosavljević.
„Privodim kraju polako pakovanje i trenutno sam u euforiji, ali želim da se maksimalno opustim i da što bolje iskoristim ovu priliku koju mi je pružilo burn Residency takmičenje. Pripremio sam stvarno nešto posebno, imam par kečeva u rukavu i spreman sam da pružim svoj maksimum“, reči su mladog disk džokeja pred put na Ibicu gde sleće u subotu poslepodne.
Na svetskom burn Residency finalu na Ibici, Dušan Lazović će se, sa predstavnicima ostalih zemalja, takmičiti za letnju DJ rezidenturu u nekim od najpopularnijih klubova na Ibici kao što su Privilege, Cafe Mambo, Sankeys i Zoo Project, a najbolji među pobedničkom petorkom postaće DJ Superstar koji će potpisati ugovor vredan čak 100 000 evra! Na putu do pobede, finalisti će morati da prođu niz izazova, u okviru kojih će imati i priliku da uče od legendi sveta elektronske muzike, čuvenih Carla Coxa i Petea Tonga, a listi mentora nedavno su se pridružile i svetske DJ zvezde kao što su John Digweed, Marco Bailey i Tom Novy!
Dušan Lazović kaže da jedva čeka da upozna mentore i čuje njihove savete, i dodaje da ima jednu veliku želju: „Mislim da od svakog od njih imam dosta toga da naučim jer su oni već postali legende elektronske muzike. Moram da priznam da mi je oduvek bila želja da gostujem u emisiji Essential Mix koju godinama na BBC Radio 1 uređuje legendarni Pete Tong“.
burn Residency je najveće svetsko DJ takmičenje lansirano 2012. godine, koje daje priliku talentovanim DJ-evima širom sveta da postignu evropski i svetski uspeh.  Od osnivanja, takmičenje postaje sve veće, izaziva poštovanje i među liderima u muzičkoj industriji i dobija podršku najpoznatijih svetskih DJ-eva među kojima su David Guetta, Maceo Plex, Steve Lawler, Fatboy Slim koji su bili i mentori finalistima. Prošle godine prijavilo se više od 5000 učesnika iz više od 90 zemalja, a broj učesnika se smanjio na 18 nakon lokalnih Mix-off takmičenja. Naša predstavnica Lea Dobričić trijumfovala je na Ibici gde je, nakon samo 24 sata, ušla u prvih šest, a zatim je osvojila i rezidenturu u klubu Privilege.
Povezana vest:  KORA objavila prvi video singl sa novog albuma