dubioza kolktivNovi album benda „Dubioza kolektiv“ najavljen u programu Radio Lagune

Novi album Dubioze kolektiv ugledaće svetlost dana 1. oktobra, izjavio je u emisiji „Generator“ na Radio Laguni Brano Jakubović.
– Ideja i plan je da novi album izađe 1. oktobra, s tim što to je to jedan od onih albuma koji ne izlaze na tržištu bivše Jugoslavije, to jest, neće imati izdavača ovde, tako da će ljudi eventualno preko interneta moći da ga pronađu. Biće otpevan na engleskom, španskom i još nekim jezicima.
Jakubović je u ekskluzivnom intervjuu za Radio Laguna rekao da je jedan od gostiju na novom albumu Dubioze kolektiv pevač grupe Skindred Benji Webbe.
– Imali smo zanimljivu saradnju, pošto se znamo već par godina, viđali smo se na festivalima. Imali smo jednu pjesmu, koja, kada ju je Adis (Zvekić, pevač Dubioze kolektiv) otpjevao nekako zvučala k’o Bendžijev vokal. Onda smo mu je poslali i njemu se pravo svidjela pjesma, za par dana je snimio svoje vokale i poslao nazad, a pjesma se nekako sama složila.
Ovo nije prvi put da na albumima Dubioze kolektiv gostuju muzičari van Balkana, jer su im na prethodnim albumima gostovali dub muzičar Benjamin Zephaniah, Mush Khan iz pakistanskobritanskog sastava Fun Da Mental, francuski umetnik Nikoll i latinoamerički sastav La Plebe.
Dubioza kolektiv nastupiće prvog dana Arsenal festa u Kragujevcu, u četvrtak, 26.6.2014.

Povezana vest:  Škrtice imaju najprodavaniji album