frajle kalemegdan (1)
THE FRAJLE JOŠ JEDNOM NA ORIGINALAN NAČIN PREDSTAVILE NOVO MUZIČKO IZDANJE
 
The Frajle su i ovog puta odabrale originalan način predstavljanja novih pesama. Promovisanjem prvog dela albuma u izdanju PGP RTS-a „A strana ljubavi“ prikazale su deo ljubavne i muzičke priče, među prvima u Srbiji kroz EP izdanje.
Šarmantne četiri dame Marija Mirković, Nataša Mihajlović, Jelena i Nevena Buča potpisale su se i kao tekstopisci i kao kompozitori na pet numera, a pored autorskih pesama na abumu se nalaze i pesme „Meni trebaš ti“, kompozitora Zdenka Runjića i „Čukni vo drvo“, Vlatka Stefanovskog i sve u izdanju PGP RTS-a.
Ovo neobično muzičko izdanje počinje prvim činom „Ko se to meni zaljubio“ i predstavlja uvod u priču koju su šarmatne The Frajle prenele kroz pesmu – od zaljubljivanja, strasti, pomalo i zabranjenoj ljubavi, pa do rastanka i,ipak, srećnog kraja, odnosno novog početka. I sve to kroz „Kad se ljubimo“, „Nije valjda ovo sve“, „Sve ja to znam“, „Za kraj“, „Meni trebaš ti“ i „Čukni vo drvo“, numere koje će i na prvo slušanje pronaći put do srca slušalaca.
frajle kalemegdan (2)
-Kao što knjige imaju nekoliko delova i nastavaka, želele smo da napravimo korak napred i da to prenesemo i na muzičko izdanje, zato smo se odlučile da prikažemo sada prvu „A stranu ljubavi“, a da sledeće godine naša priča dobije i svoj nastavak, kroz „B stranu ljubavi“. Posle zaista sjajnog uspeha prvog albuma, odmorile smo se, sredile utiske i dobile nove ideje, novu dobru energiju koju sada želimo da prenesemo dalje – jednoglasne su The Frajle.
Za pesmu „Meni trebaš ti“ zajedno sa „Našoj ljubavi je kraj“ The Frajle su dobile „Runjićevog galeba“ u Splitu za „Doprinos u muzici na ovim prostorima“, dok su za „Čukni vo drvo“, numeru izvedenu na dodeli nagrada u Skoplju, dobile nagradu za „Najbolju Balkansku Grupu 2012.“
U realizaciji muzičkog izdanja „A strana ljubavi“ The Frajle su okupile vrhunske muzičare i producente iz Srbije, Hrvatske i Slovenije – od Vojislava Aralice, koji je radio i produkciju prvog albuma, do Manjifika i Aleksandra Pešuta, Shatza i Ante Gela, sa kojim su snimane dve numere i obrade.
Briga o stajlingu ovog puta bila je u rukama stiliste Srđana Švelja, Norbert Horvat je bio mađioničar za frizure. Mare Milin, čarobnjak sa foto aparatom, uradila je profesionalne fotografije, a Nikola Vučićević, kreativni dizajner tima od samog početka, glavni je „krivac“ za dizajn.
Za sve ljubitelje zvuka pesama ove četiri mlade dame biće organizovano potpisivanje diskova, u UŠĆE Shopping centru, 29.juna u 15 časova, u knjižari Vulkan.
„A strana ljubavi“ prodavaće se u Srbiji (izdavač PGP RTS), Hrvatskoj (izdavač Aquarius Records), kao i u Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Crnoj Gori i Sloveniji.
 
PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES
Povezana vest:  Lena Kovačević predstavila spot za pesmu “Zauvek”