mort
MTV SNIMIO SPOT ZA POBEDNIKA JELEN DEMOFESTA
 
Bend M.O.R.T., prošlogodišnji pobednik Jelen Demofesta, snimo je spot za pesmu „Meni se skače“. Video je snimljen u produkciji MTV-ja, a premijerno ćete moći da ga vidite od ponedeljka, 7. jula u 20 časova.
Kako kažu članovi benda, na Demofest su došli jer su hteli da zasviraju u gradu u kom nisu do tada. „Nismo niti znali koja je nagrada, niti smo mislili da ćemo je dobiti. Želeli smo samo da prođemo u finale, imamo još jedan nastup i ostanemo još jedan dan u Banja Luci, gradu koji nam se svideo na prvu i u kojem smo u par poseta stekli puno prijatelja.Kad smo stigli, ostali smo oduševljeni novoom organizacije i tretmanom prema nama koji je bio kao da smo neke velike svetske zvezde. Sve je bilo organizovano do poslednjeg detalja, a opet je sve teklo opušteno.
Pobeda na Demofestu nam je otvorila mnoga vrata i dala nam priliku da dobijemo puno bolje uslove za rad. Da nije bilo Demofesta možda nikada ne bi svirali pred tolikom publikom, ne bi nikada dobili priliku da snimimo album u jednom od najboljih studija u ovom delu Evrope (Pavarotti Mostar), a verovatno nam se ne bi javili niti iz Croatije Records. Koliko smo čuli, došli su do nas na preporuku jednog člana žirija Demofesta.
Premijera na MTV-ju će nam puno pomoći da se predstavimo publici izvan Hrvatske. Samo prikazivanje spota nam neće puno pomoći ako mi ne nastavimo s onim što najbolje znamo – živim svirkama. A to bi savetovao i bendovima koji dolaze. Telefon u ruke, ulogujte se na mail i facebook i kontaktirajte sve moguće klubove i festivale. Molite ih da vam daju priliku, a kad se pokažete u dobrom svetlu, onda će oni zvati vas. To je i najbolji način skupljanja publike, posebno one najvernije. Radio, televizija i internet su tu samo pomoćna sredstva. Ako niste živi bend, onda vaše postojanje nema smisla,“ posavetovali su članovi benda M.O.R.T. svoje mlađe kolege.
A nakon jednog romantičnog spota za „Tango“ i jednog sa malo težom temom za numeru „Pas“, na red je došao jedan veseli spot. „Video za „Meni se skače“ nikada nije imao tačan scenario, već samo hrpu nabacanih ideja i predloga. Dosta novih ideja se rodilo dan pre snimanja pri obilasku same lokacije. Lokacija se nalazi kraj Sinja u selu Dabar na obali jezera Peruća. Mi bendom M.O.R.T. ne smatramo samo nas četvoricu, već i sve ljude koji su upleteni u rad benda na bilo koji način, a to nam se onda vrati na svakom koncertu ili kad treba nešto da napravimo za bend. Tako se i ovaj put javilo dosta naših prijatelja i poznanika koji su učestvovali u spotu. Ekipa s MTV-ja se brzo uklopila u naš način razmišljanja i postala zapravo deo M.O.R.T. ekipe. Iz tih razloga je snimanje spota bila zapravo zabava iako je sve odrađeno jako profesionalno. Umora, lakših povreda i crvenila od sunca je bilo dosta, ali se niko nije utopio, pa snimanje možemo proglasiti uspešnim. Spot se odlično slaže s pesmom, a opet ne odvlači previše pažnju sa same muzike i teksta.“
Bend za leto već imam dosta ugovorenih nastupa, uglavnom po festivalima. Najesen kreću sa koncertnom promocijom albuma koji izlazi na Demofestu, tako da planiraju velik broj klupskih koncerata po Hrvatskoj, BiH, Srbiji, Sloveniji…
Na sedmom izdanju muzičke manifestacije „Jelen Demofest“, koja će se održati od 17. do 19. jula na banjalučkoj tvrđavi Kastel, takmičiće se 35 demo bendova.
U revijalnom muzičkom delu nastupaju pioniri londonske acid jazz scene, sastav BrandNew Heavies, nemački rock sastav Guano Apes i Max Romeo, reggae legenda sa Jamajke. Ovaj deo programa dodatno će biti pojačan i regionalnim zvezdama, koji čine slavni roker Urban&4, kultni punk rock sastav Hladno pivo, i reggae core atrakcija Eyesburn.
Povezana vest:  Madonina organizacija počinje da gradi škole u Malaviju