mdna madonna

Madona previše slavna da bi bila u poroti

Američka pop zvezda Madona pojavila se u ponedeljak na sudu u Njujorku kako bi obavila svoju porotničku dužnost, ali je oslobođena obaveze kako bi se izbeglo „stvaranje pometnje“.
Kako prenosi BBC, pevačica je provela dva sata u okružnom sudu, ali na kraju ipak nije pozvana da ispuni svoju građansku dužnost. 
Portparol suda Dejvid Bukstejver izjavio je da sama činjenica što se odzavala pozivu i došla na sud predstavlja „dokaz da svi mogu biti pozvani u porotu“. 
Madoni su ipak omogućene neke pogodnosti koje drugi potencijalni porotnici nisu dobili. Tako joj je dopušteno da dođe u pratnji telohranitelja, a u sudu je čekala sama, u zasebnoj prostoriji, odvojena od drugih pozvanih osoba. 
Bukstejver je naveo da je Madona oslobođena obaveze jer su za taj dan imali dovoljno porotnika, ali i zbog toga što nisu želeli da njeno učešće u nekom porcesu izazove „pometnju“. 
On je rekao da je pevačica ovim ispunila svoju građansku dužnost, te da je više neće zvati narednih šest godina.
Među slavnim ličnostima koje su u prošlosti obavile svoju porotničku dužnost bili su glumci Tom Henks i Sara Džesika Parker i TV novinarka Barbara Volters. 

Povezana vest:  Big Bend RTS "SAD džez ambasadori" 22. februara u Domu omladine Beograda