maraQYaMaraQYa i  Vasil Hadžimanov bend sa pridružuju misiji Musicology festivala 24. i 27. jula
 
Uz veliku pomoć Staropramena, Musicology festival nastao je kao ideja da se ljubiteljima kvalitetne muzike na našim prostorima pruži mogućnost da čuju nešto novo, drugačije i pre svega kvalitetno, što će ove godine i postići nastupima Nikole Kontea, Maria Biondija, Kezaje Džouns i globalne atrakcije „Dirty Loops“.
Proslavljajući 145. rođendan, Staropramen izlazi u susret publici podrškom festivalu, na kojem će svako veče nastupu inostranih zvezda prethoditi nastupi ništa manjih zvezda iz Srbije i regiona.
Prvi potvrđeni izvođači su MaraQYa, koja će imati čast da otvori prvi Musicology festival pre Nikole Kontea i Vasil Hadžimanov bend koji je logična uvertira koncertu švedske atrakcije „Dirty Loops“, poslednjeg dana festivala.
Ovogodišnji program Musicology festivala predvode izvođači koji su u poslednjih godinu dana izbacili nov materijal ( Nikola Konte- „Free Souls“, Mario Biondi- “ Sun“, Kezaja Džouns- „Captain Rugged“ i Dirty Loops- „Loopified“), pa tako ni domaće snage festivala kreativno ne zaostaju.
Bend MaraQYa uskoro izdaje novi album, a pre nekoliko dana snimljen je i spot za prvi singl sa pomenutog albuma. MaraQYa će na festivalu premijerno predstaviti nove pesme. Njihova muzika se zasniva na soulu  sedamdesetih godina i hiphopu devedesetih, takozvanom NeoSoulu. Najveći trag na njihovu muziku su ostavili Stivi Vonder, Rej Čarls, Erika Badu, Danđelo, Džon Ledžend i Ališa Kiz.
Vasil Hadžimanov bend je prošle godine izdao peti album po redu, pod nazivom „Can You Dig It?“ sa kojim su već postigli veliki uspeh. Na Musicology festivalu, predstaviće se pesmama sa pomenutog albuma, kao i poznatim pesmama sa prethodna četiri albuma.
Prve svirke su imali još 1993, a ono što ih čini jedinstvenim jeste način na koji kombinuju fjužn/džez muziku s balkanskim zvukom i tako popularizuju džez muziku na Balkanu. Njihovi živi nastupi su u velikoj meri drugačiji od sastava koji neguju sličnu svirku. Rasterećenost, komunikacija s publikom i doza humora pomažu da lakše dopru i do onih koji inače ne slušaju ništa slično. Sva izdanja i muzika VHBand-a su u Srbiji proglašeni za umetnička dela od kulturnog značaja za ovu zemlju.
Zahvaljujući Staropramenu, pivu visokog kvaliteta koje potiče iz srca Praga i koje se već 145 godina proizvodi po nepromenjenoj recepturi, Musicology festival će trajati četiri dana, od 24-27.7. na teniskim terenima Kalemegdana.
Karte se mogu kupiti preko sajta eventima i na svim njihovim prodajnim mestima.
Povezana vest:  Kako finalisti "X Faktora" imitiraju Kristinu, Eminu, Željka i Kikija!