pro eSZIGET I GLASTONBURY NA EXITU, EXIT PRO radionica za festivalske menadžere

Najznačajniji svetski profesionalci iz oblasti festivalskog menadžmenta preneće svoja iskustva i znanje na Exit pro radionici za festivalske menadžere koja se po prvi put u Srbiji, ali i regionu, održava u petak i subotu 11. i 12. jula u Novom Sadu. U organizaciji Najboljeg evropskog festivala Exit i Dunavske festivalske mreže, menadžeri iz oblasti kreativnih industrija imaće priliku da po prvi put na našim prostorima čuju predstavnike najpoznatijih evropskih festivala među kojima su Sziget i Glastonbury. Tokom samo nedelju dana konkursa stiglo je više od 200 prijava profesionalaca domaće festivalske scene, od kojih će 50 imati priliku za učešće na radionici.
Tokom dva dana trajanja, Exit pro radionica će okupiti neke od najznačajnijih svetskih imena iz oblasti festivalskog menadženta, koje će učesnici radionice imati priliku da po prvi put čuju na našim prostorima. Značaj ovog programa potvrđuje i ogromno interesovanje domaće branše za pristustvo na radionici i njihova ambicija za profesionalnim usavršavanjem. Tokom samo nedelju dana konkursa stiglo je više od 200 prijava profesionalaca iz oblasti kreativnih industrija iz jugoistočne Evrope, od kojih će 50 imati priliku za učešće na radionici.
Pedeset predstavnika gotovo celokupne domaće festivalske scene dobiće priliku da usvoji znanja i nova iskustva iz najvažnijih oblasti menadžmenta događaja, prateći proces od stvaranja koncepta, prikupljanja sredstava, preko planiranja, programiranja, marketinga, do izvršne produkcije i evaluacije. Kroz splet panela, diskusija i prezentacija, domaćih, regionalnih i inostranih festivalskih menadžera – među kojima su generalni sekretar Evropske festivalske mreže, Kathrin Deventer, Malcolm Haynes sa Glastonbury festivala, programska direktorka Sziget festivala Fruzina Szep, Hrvoje Laurenta sa Zagreb film festivala, programski direktor ILMC-ja Greg Parmley i mnogi drugi – polaznici radionice proširiće svoje znanje iz oblasti upravljanja događajima i na taj način unaprediti festivale koje sami organizuju širom Srbije.

Povezana vest:  Danas izlazi posthumni album Čaka Berija

DUNAVSKA FESTIVALSKA MREŽA: JAČANJE KREATIVNIH INDUSTRIJA

EXIT i Dunavska festivalska mreža i Exit prepoznali su značaj znanja i profesionalizacije u oblasti festivalskog menadžmenta, kao i neophodnost edukacije menadžera u oblasti kreativnih industrija u našem regionu. Putem ovakvih aktivnosti, DFN ima za cilj da ojača kreativnu industriju organizovanjem prenosa znanja od iskusnih profesionalaca i podsticanjem kontinuiraniog profesionalnog razvoja u okviru festivalske industrije. Uspostavljanjem standarda profesionalnog menadžmenta u ovoj oblasti i predstavljanjem dobrih praksi, kako stranih, tako i domaćih, doprinosi se razvoju kreativnih industrija u našem regionu, kao i neophodnom pokretanju kreativne ekonomije podunavskog regiona.
Dunavsku festivalsku mrežu su 2013. godine osnovala 3 festivala koja su prepoznata na regionalnom i međunarodnom nivou – muzički festival Exit, internacionalni filmski festival Cinema City, kao i festival kreativnosti Mikser,. Osnovni cilj mreže je da se otvori proces jačanja kapaciteta mladih profesionalaca u festivalskoj industriji jugoistočne Evrope kroz organizovanje edukativnih sesija, prostora za umrežavanje i dodatnih događaja tokom cele godine.

Povezana vest:  Vansudsko poravnanje Prinsa sa promoterima koncerta