Katarina KacunkovicKatarina Kačunković i trio Dušana Kovačevića u bašti Mikser Housea

Ovog vikenda u bašti Mikser House-a (Karađorđeva 46), predstaviće se jedna od najcenjenijih domaćih džez vokala, Katarina Kačunković, kao i mlade nade beogradske muzičke scene, trio Dušana Kovačevića. Zaljubljenici u džez će imati priliku da tokom celog leta uživaju u odabranim nastupima uživo, upoznaju se sa raznovrsnošću žanrova koje nudi ovaj muzički pravac i osete duh harlemskih večeri u srcu Beograda.
Za sve ljubitelje bezvremene džez muzike, i one koji će je tek upoznati i zavoleti, džez večeri u bašti Mikser House-a će predstaviti niz živih nastupa koji će pokazati bogatstvo i raznovrsnost ovog muzičkog pravca, od klasičnih džez standarda, preko fusion-a, do eksperimentalnih tonova.
U petak, od 21 čas, vokalni solista i jedan od najlepših glasova domaće džez scene, Katarina Kačunković, će zajedno sa gitaristom Vukom Bradićem nastupiti sa odabranim repertoarom džez i bluz standarda. Katarina je svoju karijeru započela pevajući klasičnu muziku da bi vremenom ljubav iz detinjstva prema džezu prevagnula, a upravo će tu ljubav podeliti sa publikom 11, kao i 25. jula.
U subotu, 12. jula, publika će imati priliku da se bliže upozna sa mladom beogradskom džez scenom. Talentovani pijanista Dušan Kovačević nastupiće sa svojim triom i ponuditi nešto eksperimentalniji džez sa primesama hip-hopa, neo soula i fanka.

Povezana vest:  Beogradski Bir fest od 16. do 20. avgusta, kompletiran program