Tommy RamoneUmro Tomi Ramoun, poslednji preživeli član grupe Ramouns

Ramoun (Tommy Ramone), prvi bubnjar, suosnovač i poslednji preživeli član američkog pank rok benda Ramouns (Ramones), preminio je u 62. godini, rekao je danas jedan od njegovih poslovnih partnera, a prenosi agencija AP.
Dejv Frej (Dave Frey), zaposlen u kompaniji Ramouns prodakšns end sajlent partner menadžment (Ramones Productions and Silent Partner Management) izjavio je da ga je Ramounova žena nazvala i rekla da je njen suprug preminuo juče.
Frej jutros nije znao ništa više od onog što mu je rečeno juče.
Tomi Ramoun je sa gitaristom Džonijem (Johnny), pevačem Džoijeim (Joey) i basistom Di-Dijem (DeDee) osnovao Ramounse 1974. godine u Njujorku. Svi članovi su se zapravo zvali drugačije, ali su uzeli umetnička imena i zajedničko prezime, kao „lažna braća“.
Ramouns su postali prvi čistokrvni pank rok bend u SAD i njihove kratke, minimalističke a brze pesme uticale su na nebrojene grupe širom planete.
Iako nisu uspeli da prodaju preterano mnogo ploča, smatraju se jednim od najuticajnijih rok bendova svih vremena.
Najveći hitovi su im „Blitzkrieg Bop“ (1976), „Sheena Is A Punk Rocker“ (1977), „Rockaway Beać“ (1977), „I Wanna Be Sedated“ (1978), „Do You Remember Rock’n’Roll Radio“ (1980), „The KKK Took My Baby Away“ (1981), „Somebody Put Something In My Drink“ (1986) i „Pet Sematary“ (1989).
Njihovi debi album „Ramouns“ (1976) i treći album „Rocket To Rušia“ (1977) smatraju se lektirom panka i rokenrola.

Povezana vest:  Emina Jahović na svom Instagram profilu potvrdila da se razvodi

PHOTO: Jason LaVeris / FilmMagic