murat_and_joseMTV TakeOver Murat & Jose

 

U petak 07. maja sa početkom u 20,30 u okviru emisije MTV TakeOver regionalnoj publici će se predstaviti jedan od najpopularnijih slovenačkih hip-hop bendova Murat&Jose.

Njihov debi album V Besedi Je Moc prodat je  u preko 6.000 primeraka što ih je svrstalo u jedan od najuspešnijih hip hop sastava u regionu.

Povezana vest:  Vitni Hjuston o odnosu sa ćerkom

Kao i većina hip hop izvođača, sami pišu stihove i komponuju, a pored toga pišu tekstove za udžbenike iz muzičkog vaspitanja, kao i stihove za udžbenike na temu ljudskih prava. Ove knjige su objavljene u Velikoj Britaniji, Švedskoj i Sloveniji 2004. godine.

U prethodnih nekoliko godina nastupali su u Sloveniji, zemljama u regionu kao i u Francuskoj, Nemačkoj i Velikoj Britaniji.

U 2006. godini su napravili još jedan korak napred i izdali zajednički album pod nazivom YOYOCUTS sa engleskom hip hop grupom BC400. Album je objavljen i u Sloveniji i u Velikoj Britaniji.

Povezana vest:  Operisana Sezarija Evora

Njihovi live nastupi su uvek zabavni i vrlo intenzivni što je vredno videti.  2007. je oformljen live bend sa kojim je završen i novi album Tuki Not  koji je objavljen u septembru 2008. godine i od tada ga bend promoviše.