LinkinParkPR2012

MTV WORLD STAGE: LINKIN PARK I KINGS OF LEON

MTV World Stage vas u ovoj epizodi vodi u daleki Meksiko gde je nastupio bend Linkin Park pred krcatom dvoranom u gradu Montereju i na Rock am Ring festival u Nemačkoj i koncert sastava Kings of Leon.
Kamere World Stagea snimile su Linkin Park koji je u Meksiku svirao pred 9.000 strastvenih fanova. Poznati po jedinstvenom žanru koji čini hip-hop/rock mešavina, šestočlana grupa je stekla svetsku slavu i prodala je 15 miliona ploča tokom svoje karijere. Njihov peti studijski album „Living Things“ iz 2012. godine osvojio je američke liste u prvoj nedelji lansiranja, a prateća turneja je još jednom potvrdila njihovu reputaciju retko spektakularnih izvođača današnjice. Uverite se i sami u petak od 21:00.
Drugi koncert u okviru MTV World Stage serijala je rokera iz Nešvila, benda Kings of Leon.
Davne 1999. godine članovi Followill porodice, braća Caleb, Nathan, Jared i njihov rođak Matthew, formirali su grupu koja je, inicijalno pod uticajem južnjačkog rocka i bluesa, ubrzo poprimila zvuk alternativnog rocka, počevši da osvaja liste širom sveta, savršeno napravljenim pesmama.
U junu ove godine bend se popeo na pozornicu Rock am Ringa, najvećeg nemačkog festivala na koji dođe i po 80.000 fanova muzike sa svih strana planete. Nakon 24 godine održavanja na Nurburgring trkalištu, 2014. je poslednja godina na toj lokaciji, ali to svakako nije kraj puta jer organizatori već traže novo mesto za festival 2015. Za odlazak u velikom stilu s ove istorijske lokacije, line-up Rock am Ringa 2014. imao je neviđene nastupe uživo, između ostalih i nastup sastava Kings of Leon. MTV vam ga ekskluzivno prenosi ovog petka!

Povezana vest:  Ok bend za divan dan