Suzan Bojl obara sve rekorde

 

susan_boyle_albumIako nije pobedila na Engleskom reality show “Ja imam talenta” Suzan Bojl (Susane Boyle) izdala je debitantski album. Od „ružnog anđela“ do vrhunske zvezde Boyle (48 godina) se vinula u zvezde i to za samo deset dana. Njen album uspeo je da potuče decenijske rekorde velikih svetskih zvezda.

Povezana vest:  Vlada Divljan, Vrooom, Ritam Nereda i The Carbonfools na Trenchtown festivalu

Album “I Dreamed a Dream” je za samo nedelju dana prodat u neverovatih tri miliona primeraka nosača zvuka. Minulog ponedeljka, sa 410.000 primeraka u prvoj nedelji od objavljivanja, srušila je britanski rekord po prodaji debitantskog albuma, Boyle je isti uspeh ponovila i preko bare ali sa 701.000 prodatih primeraka.

Susane Boyle je ovim uspehom srušila dosadašnji rekord koji je za svoj prvenac iz, sada već daleke 1993. „Doggystyle“ držao kontraverzni reper Snup Dog.

Povezana vest:  Džef Bek priželjkuje saradnju s Rodom Stjuartom

„I Dreamed a Dream“ je i najbrže prodavan album godine. U Velikoj Britaniji album je ostvario dosadašnji rekord koji je držao boj bend JLS a sada je cifra duplirana, a u Sjedinjenim Američkim Državama je sa trona skinula, još jednog, repera Eminema, čiji je poslednji album „The Relapse“ u prvoj nedelji objavljivanja prodat u 608.000 primeraka.

Na albumu zvezde britanske emisije „Britain’s got talent“ nalazi se 12 pesama, među kojima obrade umetnika kao što su Rolling Stones, Džuli London, Madone…