Stray Dogg 2 Foto Andrea Vajda

Sastav Stray Dogg u Pančevu u okviru turneje po Srbiji

Posle odličnog nastupa na ovogodišnjem Exitu sastav Stray Dogg krenuo je na turneju širom Srbije u okviru koje će u petak, 8.avgusta, održati koncert na platou Kulturnog centra Pančeva.
Kako je najavio KC Pančevo, ulaz na koncert sastava Stray Dogg u Pančevu, u okviru Americana night turneje po Srbiji je slobodan. Koncert počinje u 21 sat a u slučaju kiše, program će biti održan na sceni KC Pančeva.
Stray Dogg je organizovao dva Americana night festivala u Velikoj sali Doma omladine Beograda u saradnji sa Ambasadom SAD.Turneja je kao i prošle godine nastavak Americana night festivala i podržana je od Ambasade SAD.
Pored Pančeva bend će održati koncerte u naredna tri vikenda u Kruševcu, Požarevcu, Smederevu, Užicu, Kraljevu, Valjevu, Inđiji i Aranđelovcu.
Bend Stray Dogg postoji tri godine, a čine ga Dukat Strajnić, glas i gitara, Marko Ignjatović, gitara, Ana Janković, violina i glas, Jelena Damjanović, klavir, Vladimir Milićević, bas i Relja Ilić, bubanj.
Objavili su dva studijska albuma („Almost“ i „Fire’s Never Wrong“) a treći je najavljen za narednu godinu. Do sada su održali 100 koncerata.
Pored samostalnih nastupa, tokom karijere delili su binu sa mnogim slavnim domaćin i stranim muzičarima, a neki od njih su: Damien Jurado, Ćinawoman, Scoutt Niblett, Mark Eitzel, Darkwood Dub, Obojeni Program, Rambo Amadeus.
Prošlog leta održali su seriju besplatnih koncerata u gradovima Srbije, obilazili fanove u Hrvatskoj i BiH, a sličan program planiraju i ovog leta, kada će prvi put posetiti i Crnu Goru.

Povezana vest:  Novi album Lejdi Gage prodat u više od milion primeraka