cee lo green kzn (2)

Svetska zvezda Silo Grin otvara Bir fest

Svetska zvezda, jedan od najvećih muzičara današnjice Silo Grin nastupiće večeras na velikom otvaranju Bir festa na beogradskom Ušću. Pevač, kompozitor, producent, TV zvezda, glumac, poslovni čovek, dobitnik pet Gremi nagrada na konferenciji za novinare u hotelu Crowne Plaza Belgrade izjavio je da je drugi put za 15 meseci u Srbiji i da mu je velika čast. 
Na poziv organizatora Bir festa Beogradske kulturne mrže odgovorio je vrlo brzo iako ove godine ima kratku turneju u Evropi od samo osam nastupa.
Prošli put kada je bio na Exitu jako mu se dopalo gostoprimstvo i energija koju je dobio od publike u Novom Sadu, i to je jedan od razloga zašto je ponovo došao.
Na najvećem festivalu piva u ovom delu Evrope Grin će nastupiti sa novim ženskim bendom koji nije isti kao prethodni ženski bend. 
Veliki ljubitelj piva, što se kako je u šali rekao vidi po velikom stomaku, rekao je da mu je u prirodi da voli da radi sa ženama i da bend koji ima je možda najbolji koji je imao do sada u karijeri.
-Sa novim bendom imao sam jedan nastup preksinoć u Kopenhagenu, devojke su fenomenalne i radujem se večerašnjem koncertu, obično nastupam bos ali obuću cipele za igru, takođe pozivam publiku na dobru zabavu – rekao je američki muzičar čija je najuspešnija pesma „Forget You/ F**k You“ imala čak pet Gremi nominacija i pobedila je u kategoriji za najbolje urbano-alternativno izvođenje.
Singl je dostigao zlatni tiraž u SAD i Danskoj, platinasti u Kanadi, na Novom Zelandu i Britaniji a multi-platinasti u Australiji.
Grin trenutno radi na solo albumu „Girl Power“ koji će uskoro biti u prodaji, a nedavno je, nakon 15 godina, ponovo okupio ekipu iz rep projekta „Goodie Mob“ sa kojim je 1995.godine snimio prvi abum benda i započeo karijeru. Ponovno okupljanje rezultiralo je prošlogodišnjim albumom „Age Against The Maćine“.
Ikona pop kulture i jedna od najzanimljivijih medijskih ličnosti Grin je postao zahvaljujući nezaboravnim pojavljivanjima u emisijama Saturday Night Live i Oprah kao i nastupima sa bendom na Billboard, Kid’s Ćoice, Soul Train, Gremi i BET nagradama, a najveću gledanost imao je nastup sa Madonnom u poluvremenu finalne utakmice američkog fudbala -Super Bowl, 2012. godine.
Publika širom sveta ga je zavolela kao člana žirija u trenutno najpopularnijem muzičkom talent šou The Voice gde četiri sezone sarađuje sa Kristinom Agilerom, Adamom Adamom Levinom i Blejk Šelton.
Njegovu specifičnu harizmu su primetili i filmski reditelji, tako da se pojavio u filmovima Begin Again, kao Mumija u crtaću Hotel Transilvanija kao i poslednjem filmu Vitni Hjuston – Sparkle. 

Povezana vest:  Druženje sa YU GRUPOM u Jugotonu

PHOTO: Antonio Ahel/ ATA Images

cee lo green kzn (1)