Barbra Ad 12-1-61589175

Columbia records najavila novi album Barbare Streisand

Album „Partneri“ izlazi 16.septembra, a na njemu će se naći 12 prepevanih pesama Barbre Streisand, ovoga puta u formi dueta. Album „Partners“ je Barbrin 16 album po redu.
Jedan od klasika koji će doživeti novu verziju je čuvena pesma Billyja Joela, „New York State Of Mind“. Lionel Richie će osvežiti Barbarin klasik „The Way We Were“, Barbra će uveselti hit Michaela Bublea, „It Had To Be You“ .
Inspirativni muzički spojevi uključiće i duete sa Andreom
Bocelliem, Michaelom Bubleom, Kennethom „Babyface“ Edmondsom, Jasonom Gouldom, Joshom Grobanom, Billyem Joelom, John Legendom, John Mayerom, Lionelom Richiem, Blake Sheltonom, Steviem Wonderom,ali i virtuelni duet sa kraljem rock n’ rolla, Elvisom Presleyem. Izvršni producenti albuma „Partners“ su Gđa. Streisand i Jay Landers, a producirali su ga ‘Babyface’ i Walter Afanasieff.
Kao što je spomnuto, „Partners“ čini 12 kompozicija, od koji se mnoge smatraju Barbrinim klasicima. Među njima, „New York State Of Mind,“ sa Billyem Joelom, „It Had To Be You,“ sa Michaelom Bubleom, „Come Rain Or Come Shine,“ sa John Mayerom, „Love Me Tender,“ sa Elvisom Presleyjem, „The Way We Were,“ sa Lionelom Richiejem, „What Kind Of
Fool,“ sa John Legendom, „People,“ sa Stevie Wonderom, „I Can Still See Your Face,“ sa Andreom Bocellijem, „Evergreen,“ sa Babyfaceom. Kao pravi kuriozitet, na albumu je došlo i do prve saradnje gđe Streisand i njenog sina, Jasona Goulda, u pesmi „How Deep Is The Ocean.“
Kroz čitavu karijeru, Barbra Streisand je velikodušno delila mikrofon i mesto pod reflektorom ne bi li ostvarila neke od najmagičnijih dueta u istoriji muzike . Usavršila je umetnost uklapanja na izgled nespojivih vokalnih stilova, nepogrešivim izborom pesama, pretvarajući sam duet u viši umetnički čin. Uspevala je u tome, uživo i u studiju, tokom više od šest decenija, stvarajući od kritike i publike priznato delo, koje je nema poređenja u popularnoj muzici.
Možda će zato, naredni podaci o gđi Streisand, zvučati trivijalno. Ona je trenutno najprodavaniji ženski izvođač u istoriji i jedina žena koja je na listi „Deset najprodavanijh izvođača svih vremena!“. Ukupno ima 51 ploču sa zlatnim, 30 sa platinastim i 13 ploča sa višestruko platinastim tiražima . Njenih 9 albuma je dostiglo #1 na top listama, ali ono što je posebno zanimljivo, ona je to postizala redovno u svakoj od pet decenija karijere!
Prepoznata kao ikona na višestrukim umetničkim poljima, gđa Streisand je ostvarila dostignuća koja su bez presedana u raznim oblastima umetnosti: kaoTV i filmska glumica, filmska producentkinja, koncertna izvođačica,režiserka, kantautorka i spisateljica. U njena dostignuća spadaju i dva Oskara, pet Emmy nagrada, deset Zlatnih globusa, osam Grammy nagrada, specijalni Tony za zvezdu dekade(1970) i mnoge druge. Barbra je dobila nagradu za životno delo Američkog Instituta za Film, kao i Grammy nagradu za životno delo i Grammy Legend nagradu.
Nedavno je Columbia Records objavila CD/DVD Barbre Streisand, „Back To Brooklyn“(Columbia/Sony/Menart). U pitanju je prvi koncert koji je Barbra održala u svom rodnom Brooklynu, odakle je, kao šesnaestogodišnjakinja, otišla da bi se bavila glumačkom karijerom. DVD ovog koncerta je prošlog decembra, dostigao #1 Billboardove Top liste muzičkih DVD-ja.

Povezana vest:  Georgie Fame, legenda britanskog ritma i bluza na Nišvilu