ElvisPresleyMeta u koju je Elvis Prisli pucao prodata za 27.500 dolara

Papirna meta izrešetana mecima u koju je Elvis Prisli pucao iz vatrenog oružja u svom privatnom strelištu prodata je na aukciji za 27.500 dolara.
Velika licitacija predmeta koji su pripadali „Kralju“, organizovana je u petak uveče u Grejslendu, Prislijevom imanju, povodom 37-godišnjice pevačeve smrti.
U ponudi su se našla ukupno 72 autentična predmeta, uključujući poslednji Prislijev kadilak iz 1977. koji je dostigao cenu od 81.250 hiljada dolara.
Zlatni privezak u obliku lavlje glave ukrašene dijamantima, koju je kralj roka nosio u više navrata tokom svojih nastupa odnet je za 82.500 dolara, kao i pozivnica za susret sa nekadašnjim američkim predsednikom Ričardom Niksonom u Beloj kući.
Ipak, papirna meta je bila najveće iznenađenje jer je čak 27 puta premašila procenjenu vrednost.
Prisli je u nju pucao sa svojim prijateljima u maloj streljani na svom imanju Grejslend.
Takoje je malo ko očekivao da će jedan tiganj od livenog gvožđa iz 1960-ih, koji je prodat uz kulinarski recept sa potpisom Prislijeve majke, dostići 4.750 dolara.
Većina predmeta pripadala je Gregu Pejdžu, osnivaču australijskog dečjeg sastava „The Wiggles“, koji je jedan od vodećih kolekcionara Prislijevih memorabilija.
-Nikada se nisam smatrao vlasnikom ovih predmeta, i mada mi je bilo teško da se odvojim od njih, drago mi je što će toliko puno artefakta otići u domove Prislijevih obožavalaca – kazao je Pejdž, prenosi AFP.
Nekoliko hiljada Prislijevih fanova sinoć je održalo bdenje uz sveće u znak sećanja na legendu rokenrola koji je preminuo 16. avgusta 1977. u 42. godini.

Povezana vest:  Druženje Harija Varešanović sa fanovima sutra u IDEI