Reggae PlakatRege i rok festival u Pančevu od 28. do 30. avgusta

U okviru Reggae i Rock Festivalskog vikenda koji se održava od 28. do 30. avgusta u prostoru Letnje bašte Doma omladine Pančevo, nastupiće gosti iz Jamajke (Randy Valentine), srpski rege sastav Madred iz Novog Sada, Couple Up (uspešna kolaboracija domaćih i jamajčanskih muzičara), i Trenchtown Rockers.

U okviru pratećeg programa biće organizovana radionica dancehall plesa (29.8 u 17 časova).

Pokrovitelj manifestacije: Grad Pančevo

Medijski partneri: Nedeljnik „Pančevac“, RTV Pančevo, Remix Press, Portal za kulturu „Kulturizacija“, Radio „Legend“.

REGGAE SERBIA FEST // 29. AVGUST //

17 – 18.30h

Radionica dancehall plesa

20 – 02h

Reggae Serbia Crew //SRB

Trenchtown Rockers //SRB

Couple Up! //JAM/SRB

Madred //SRB/Novi Sad

Randy Valentine //JAM/UK

Više o glavnom programu i izvođačima:

Radionica dancehall plesa:

Freedom Fest, Couple Up Crew i PK „Elektra“ vas pozivaju na:Plesnu radionicu DANCEHALL-a

Ukoliko želite da se oprobate u ovom energičnom i senzualnom plesu sa Jamajke, ovo je pravo mesto za vas. Radionica je predviđena za početnike, tokom koje će se raditi osnove dancehall-

a. Plesno predznanje nije neophodno. Plesna radionica DANCEHALL-a održaće se u petak 29.8 u trajanju od sat i po vremena, od 17h do 18.30h. Cilj ove radionice je povezivanje plesnih škola sa teritorije Pančeva sa drugim kolegama iz regiona, kao i popularizacija najpopularnijeg plesa sa Jamajke. Pitanja i prijave za radionicu pošaljite na [email protected]

Reggae Serbia Crew //SRB

Trenchtown Rockers //SRB

Uvod u Festival i ove godine napraviće Trenchtown Rockers i ekipa okupljena oko Reggae Serbia Festivala. Od 2000. godine, kada je po prvi put u Pančevu obeležen rođendan kralja reggae muzike Boba Marlija počeo je sa radom „Trenchtown Rockers Soundsystem“. Promovisanje reggae muzike i kulture „Trenchtown Rockers“ započeli su kroz lokalne projekte uz pomoć Aleksandra Vukadinovića, koji im se posle nekoliko meseci priključio. Godine 2001. pozvani su da nastupaju na reggae stejdžu EXIT festivala. Tada im se ukazala prilika da pomognu u organizaciji nastupa velikih reggae zvezda kao što su Max Romeo i Dennis Alacapone, što je na kraju i uspešno realizovano. „Trenchtown Rockers“ obeležili su dve godine postojanja svojim prvim većim solo projektom – predstavljanjem velikana roots reggae muzike kao što je Prince Alla s Jamajke, pred više od 1.500 ljudi u Domu omladine Beograda. To je bio prvi ozbiljni solo reggae nastup jednog takvog velikana u Srbiji. Iste godine, pored EXIT festivala, na kojem su opet pomogli u organizovanju koncerta velikih reggae imena kao što su Horace Andy i Johnny Clarke, „Trenchtown Rockers“ pozvani su da u Ženevi (Švajcarska) otvore koncert grupe „The Gladiators“. Ovo gostovanje otvorilo im je vrata za buduće nastupe u inostranstvu. Pored gostovanja u državama bivše Jugoslavije (Slovenija, Makedonija, BIH, Crna Gora), „Trenchtown Rockers“ nastupali su više puta u Mađarskoj (Festival „LB27 Camp“ u Komaromu, Pečuj, više nastupa u Budimpešti), Švajcarskoj (Montre, Ženeva), Austriji (Beč, Salzburg, Otenshajm i Linc), Albaniji i Francuskoj (Festival „Cabaret Vert“). Kruna svih nastupa je svakako čuveni „Montreux Jazz Festival“ u Švajcarskoj. Kada govorimo o organizaciji reggae i dancehall koncerata u Srbiji, gotovo da ne postoji nijedan reggae koncert a da „Trenchtown Rockers“ nisu imali udela u njemu. Capleton, Gentleman, Macka B, Julian Marley, „Peter Tosh Tribute band“, Prince Alla, Asher Selector, David Rodigan, Ras Mac Bean, Ill Inspecta, El Condorsito i Sylford Walker su samo neki od vrhunskih umetnika ovog pravca koji su nastupali u Srbiji zahvaljujući njima. Od 2008. godine uređuju „Reggae Serbia Fest“ u Pančevu.

Povezana vest:  Lista deset najprodavanijih singlova u SAD

Couple Up! //JAM/SRB

Zvuk egzotičnih svetova. Pokret. Razmena energije. Ljubav. Živeti muziku i kroz nju se izražavati je ono sto predstavlja Couple Up.Ovo je mlada organizacija koja na jedinstven i kreativan način putem muzike i plesa pokušava da približi kulturu Jamajke, karipskih ostrva i Afrike. Pored stalnih žurki najbolje karipske i urbane afričke muzike, Couple Up učestvuje i u organizaciji plesnih radionica, izložbi, koncerata i projekcija filmova. Couple Up tim je podržan je od strane „City feed“ studentske organizacije i konzulata Jamajke u Beogradu.

Povezana vest:  PRESLUŠAJTE NOVI ALBUM BENDA ISKAZ "TANATOS" – EKSKLUZIVNO NA DEEZERU

Couple Up čine: DJ Shone Alcapone, jamačanski pevač Tommy T i plesna grupa Couple Up Crew.

Madred //SRB/Novi Sad

MADRED, satav oformljen davnog leta 2004. godine od strane dvojca, Adama Rakića(MC Wack Wacko) i Borivoja Simića (MC Banzae).Već 10 godina gradi svoj zvuk kroz žive nastupe po raznim fesivalima i klubovima, kako u zemlji tako i u regionu. Prolazeći kroz razne forme u saradnji sa raznim ljudima, od živog benda do Dj-a i dva mc-a, Madred ostaje veran svojoj raggamuffin osnovi eksperimentišući sa raznim stilovima, od hip hopa, džangla, preko reggaea, brejkbita, drum’n’bejsa, do dabstepa i funka, kreirajući jedinstvenu mešavinu bitova, vibracija i rege MCinga. Konačno krunišemo svoj rad izlaskom albuma „WHA GWAAN“, stavljajući svoj pečat na domaću muzičku scenu sebi svojstvenim zvukom u kome sada imate prilike da uživate na traci i uživo pred vama.

Povezana vest:  Leni Kravic preti tužbom zbog peha na koncertu

Randy Valentine //JAM/UK

Rođeni jamajčanin sa prebivalištem u Engleskoj, po mišljenju mnogih najbolji mladi evropski reggae izvođač, u pratnji DJ Rigae (Straight sound/Hemp Higher Productions) dolazi u Pančevo!

Randy je proboj na internacionalnu scenu napravio tokom 2012. godine kada je zajedno sa Busy Signal-om nastupao na turneji po Kostarici i Panami. Ređali su se nastupi sa legendarnim reggae/dancehall izvođačima poput: Demarco, Mr. Vegas, kao i R&B senzacijom Lloyd iz Young Blood ekipe. Iste godine obišao je Austriju sa još jednom reggae zvezdom u usponu – Cali P. Prvo izdanje „Bring back The Love“ je mix-tape koji je miksovao Straight Sound iz Švajcarske i predstavlja 13 pesama koje je Randy otpevao preko originalnih „Studio 1“ ritmova. „Stalag“, „Bobby Babylon“, „Lecture“ i drugi, „foundation“, ritmovi reggae muzike oduvek su bili nepresušni izvor inspiracije kod ovog, multi talentovanog, reggae/dancehall/r’n’b pevača. Mixtape je postao hit preko noći i već prvog dana „skinut“ je sa interneta preko 800 puta, od Jamajke do Japana.Prošlu godinu obeležila je „R V-LUTION SUMMER TOUR 2013′′ turneja sa preko 20 nastupa u 10 evropskih gradova. Nastupao je na svim većim reggae festivalima u Evropi, od Summer Jamm-a do Rototoma.Početkom 2014. godine izlazi EP „Break The Chain“. Različiti stilovi pevanja preko ritmova koji se kreću od „roots“ i „dancehall“ žanrova do „lovers rock“ balada uz iskrene autobiografske tekstove, prilično dobro oslikavaju ono što ćemo imati prilike da čujemo uživo u Pančevu 29. avgusta.