bijonse mtv

MTV DODELA NAGRADA 2014

Najbolji spot Wrecking Ball, najviše nagrada za Beyonce

 


Dodela 2014 MTV Video Music Awards održana je noćas u dvorani The Fabulous Forum u kaifornijskom gradu InglevudPored sjajnih nagrada, nezaboravnih nastupa BeyoncéIggy AzaleeUsheraAriane Grande, 5 Seconds of Summer,Taylor SwiftNicki MinajSam Smitha i Jessie J i Rita Ore, gledaoci su uživali još i u moćnim i zabavnim obraćanjima prezentera kao i reakcijama poznatih koji su se našli u publici.

Zvezda večeri je, očekivano, bila Beyonce koja je imala najviše nominacija, čak osam, i osvojila je najviše Moonman statua. Nakon što je oborila rekord u dužini VMA nastupa (koji je prošle godine postavio Justin Timberlake) spektakularnim i maratonskim izvođenjem neverovatnih 14 pesama, Beyonce su se na sceni pridružili Jay Z i ćerka Blue Ivy i uručili joj „Michael Jackson Video Vanguard“ nagrdu. „Queen B“ je kasnije u toku večeri osvojila još tri nagrade – za Najbolju saradnju u pesmi „Drunk in Love“, Najbolji spot sa porukom i Najbolju kameru za „Pretty Hurts“.

Miley Cyrus, koja je ovogodišnja dobitnica glavne nagrade, za Najbolji spot, još jednom je šokirala svet. Prošle godine je to uspela provokativnim „tverkovanjem“, a ovaj put zahvaljujući moćnoj, emotivnoj poruci. Nagradu za „Wrecking Ball“ umesto nje je preuzeo mladić koji je živeo kao beskućnik i tom prilikom se obratio u ime 1,6 miliona mladih ljudi koji žive na ulicama širom Amerike. Miley je preplavljena emocijama stajala sa strane dok je mladić završio govor rečenicom „san koji sanjaš sam je samo san. San koji sanjamo zajedno je realnost.“

Pre početka same ceremonije dodele objavljeno je da su bivši MTV Push izvođači, 5 Seconds of Summer osvojili nagradu za Najbolji lyric video što je izazvalo opšte oduševljenje u publici koja se nalazila pored crvenog tepiha. „2014 MTV Video Music Awards“ otvorio je ženski trio u sastavu Ariana Grande, Nicki Minaj i Jessie J. Ariana je prva sletela na dodelu i iz svemirkog broda započela intergalaktičku žurku uz svoju novu pesmu „Break Free,“ a onda joj se pridružila koleginica Nicki Minaj koja je preuzela binu uz hit „Anaconda“. Ovaj put, na svu sreću, zmija nikoga nije ujela, tako da se Jessie J bezbedno priključila i njih tri su zajedno izvele novi singl „Bang Bang“, koji je u pravom smislu pucao od energije.

Povezana vest:  Sve nijanse bluza - Vienna Blues Spring 2020

Snoop Dog i Gwen Stefani su bili prezenteri prve ovogodišnje nagrade za Najbolji ženski video, a u zaista jakoj konkurenciji nekih od najaktuelnijih pop izvođačica današnjice pobedila je Katy Perry sa spotom za numeru „Dark Horse“.

Usledio je nastup Taylor Swift koji je rečima „Želim da najavim moju veiku prijateljicu u njenoj novoj i velikoj životnoj fazi“ najavila niko drugi do Lorde! Taylor je sinoć imala svoj četvrti nastup na VMA dodeli, tako da se ona na bini osećala prijatno i u potpunosti je vladala koreografijom u novom, energičnom singlu „Shake it Off“, koji najavljuje njen novi album „1989“.

Mladu britansku zvezdu Sam Smitha, koji je po prvi put nastupio na VMA dodeli, nasjavila je Kim Kardashian West, koja je zajedno sa svojim sestrama i ostatkom publike, uživala u izvođenje hita „Stay with Me“ popularnog pevača.

Voditeljka Chelsea Handler je najavila dobitnika nagrade za Najbolji video muškog izvođača, koja je otišla u ruke Ed Sheerana i to za pesmu „Sing“ koju je zajedno sa njim radio Pharrell Williams. Najbolji pop video ove godine ima Ariana Grande i to za pesmu „Problem“ koju je sa njom radila Iggy Azalea, dok je nagradu za Najbolji Hip-Hop video pokupio Drake za spot „Hold On (We’re Going Home)“.

Povezana vest:  Blek Ajd Piz na dobrotvornom koncertu u Njujorku

Još jedan upečatljiv nastup na VMA bini imao je i Usher. On je podigao gledaoce na noge svojom fanki verzijom singla „Give it to You“, a posebno iznenađenje za sve je bilo kada mu se na bini pridružila Nicki Minaj.

Nagradu za Najbolji Rock video je osvojila Lorde sa spotom za pesmu „Royals“, dok je nagrada u kategoriji MTV Artist to Watch otišla u ruke sastavu Fifth Harmony i video za pesmu „Miss Movin On“.

Pred sam kraj večeri binu su preuzele reperka iz Australije Iggy Azelea i Rita Ora, koje su uz armiju nindža balerina, imale mračno i futurističko izvođenje zajedničke pesme „Black Widow“, dok su rokeri iz LA-ja, Maroon 5, priredili iznenađenje za sve fanove okupljene ispred „Fabulous Forum“ dvorane i izveli pesmu „Maps“.

Među prezenterima nagrada, pored već spomenute Kim Kardashian, našli su se još i Gwen StefaniDemi LovatoLordeTaylor Schilling, Laverne CoxUzo AdubaDylan O’BrienNina DobrevJason Derulo i Trey Songz.

Zvanična voditeljka ovogodišnjeg Pre-Show programa, na kojima je na licu mesta bila MTV ekipa u sastavu Sway i Christina Garibaldi, jeste mlada country pevačica i zvezda serije „Pretty Little Liars“Lucy Hale, dok su voditeljke na društvenim mrežama bile američka reperka, plesačica i pevačica Becky G i YouTube zvezda Ingrid Nilsen (Missglamorazzi). A na bini su bile niko drugi nego sve poznatiji ženski bend Fifth Harmony i britanska autorka i pevačica Charli XCX!

Povezana vest:  MTV Push izvođača za septembar - Theophilus London

 

„2014 MTV Video Music Awards“ možete da gledate na MTV kanalu u sledećim terminima:

Utorak 26/8 @ 19:00      

Sreda 27/8 @ 07:50 i 15:20

Četvrtak 28/8 @ 21:50

Petak 29/8 @ 17:20

Subota 30/8 @ 12:10 i 22:20

Nedelja 31/8 @ 09:10, 14:20 i 00:00

 

 

U nastavku se nalazi spisak ovogodišnjih dobitnika MTV Video Music Awards:

 

Najbolji spot:

Miley Cyrus – „Wrecking Ball“

 

Najbolji hip-hop spot:

Drake ft. Majid Jordan – „Hold On (We’re Going Home)“

 

Najbolji spot muškog izvođača:

Ed Sheeran – „Sing“

 

Najbolji spot ženskog izvođača:

Katy Perry ft. Juicy J – „Dark Horse“

 

Najbolji pop video:

Ariana Grande ft. Iggy Azalea – „Problem“

 

Najbolji rok video:

Lorde – „Royals“

 

MTV „Artist to watch“:

Fifth Harmony – „Miss Movin On“

 

Najbolja saradnja:

BEYONCÉ ft. JAY Z – „Drunk In Love“

 

MTV Clubland nagrada:

Zedd ft. Hayley Williams – „Stay the Night“

 

Najbolji spot sa porukom:

BEYONCÉ – „Pretty Hurts“

 

Najbolja kamera:

BEYONCÉ – „Pretty Hurts“



 

Najbolja montaža:

Eminem – „Rap God“

 

Najbolja koreografija:

Sia – „Chandelier“



 

Najbolja režija:

DJ Snake & Lil Jon – „Turn Down For What“




 

Najbolja scenografija:

Arcade Fire – „Reflektor“

 

Najbolji vizuelni efekti

OK Go – „The Writing’s On the Wall“

 

Najbolji lyric spot:

5 Seconds of Summer – „Don’t Stop“