prins

Princ izdaje dva albuma 30. septembra

Pop zvezda Princ objaviće krajem septembra dva nova albuma, saopštila je danas njegova izdavačka kuća okončavši tako jednu od najdužih rasprava u muzičkoj istoriji. Princ, 56, sukobio se sa Warner Bros Recordsomj početkom 1990ih zbog čega je ime promenio u simbol i u javnosti se pojavio sa rečju „rob“ ispisanom preko obraza.
Promena imena u znak zbunila je fanove zbog čega ga je štampa nazivala „Umetnik ranije poznat kao Princ“. Posle pomirenja sa WBR početkom godine, dva albuma – „Art Official Age“ i „Plectrumelectrum“ biće objavljena 30. septembra, navodi se na sajtu izdavacke kuće.
„Art Oficial Age“ je album sa 13 pesama koji izdavač opisuje kao savremenu kombinaciju soula, R&Ba i fanka. 
Drugi album Princ je snimio sa novim bendom 3RDEYEGIRL koji čine Dona Grantis (gitara), Hana Ford Velton (bubnjevi) i Ajda Nilsen (bas). Većina „fank rok“ numera izvedena je uživo na nedavnoj mini turneji benda, piše AFP.
Princ i WB su sarađivali od 1977. a novi ugovor usledio je pošto je izdavač vratio Princu master snimke albuma iz 1980ih „Dirty Mind“, „Purpule Rain“ i „sing o’ the Times“. Muzičar je zahtevao te snimke.
Pre pomirenja sa WBom, Princ je svoje albume izdavao kroz sopstvenu NPG Records kuću.

Povezana vest:  Uz posebne epidemiološke mere, nastavak sezone događaja u Kombank dvorani: Marko Luis, Božo Vrećo, Queen Real Tribute na listi predstojećih koncerata