Woo-ja sam ulica

Gru i General Woo imaju nove spotove, dupla MTV premijera u ponedeljak, 1. septembra

MTV Premijera donosi nove spotove beogradskog repera Grua za pesmu „Dugme po dugme“ i hip hopera General Wooa za „Ja sam ulica“. Oba spota pogledajte u ponedeljak, 1. septembra, u 20:00 na MTV kanalu i MTV.RS.

Nakon singla „Samo za tvoje oči“, koji je izašao pre dva meseca, Dalibor Andonov Gru je spremio još jedno iznenađenje za svoje fanove. U pitanju je spot za numeru „Dugme po dugme“ na kojoj mu gostuje Rasta. „Na pesmi sam radio jako dugo. Prošla je kroz bezbroj različitih bitova dok konačno nisam, u saradnji sa Cobijem iz Basivitija, odradio verziju kojom sam bio potpuno zadovoljan. Interesantno je da prva demo verzija pesme „Dugme po dugme“ datira jos iz 2006. godine,“ rekao je Gru.
Video za pesmu je uradio Marko Gligorijević, a odmah nakon premijere na MTV kanalu spot će moći da se pogleda i na Gruovom zvaničnom YouTube kanalu GruOfficialChannel, a pesma će biti dostupna za download sa iTunesa i Deezera.

Povezana vest:  Poznati svi finalisti Mobil Music Festa #4 – Finale 1. februara u klubu Black George

„Ja sam ulica“ je prvi video singl skinut sa osmog studijskog albuma „Pad Sistema“ General Wooa. Režiju i snimanje potpisuje Danijel Tipura, koji je i ranije uspešno sarađivao sa poznatim hip hoperom. Spot je sniman dva dana, prvi u Zagrebačkom kvartu Dubrava, a drugi dan u Vukovaru. Muzičku produkciju potpisuje Sett, a tekst, naravno, General Woo.
Album „Pad sistema“ nasleđuje izuzetno uspešni „Verbalni delikt“, objavljen 2011. za Aquarius, koji je bio odlično prihvaćen i od publike i od kritike i proglašavan jednim od najboljih u hrvatskoj diskografiji. Novo dvostruko CD izdanje sadrži 24 nove pesme i tematski je podeljeno na dve celine. Na prvom disku su tematski angažovane pesme kao „Zlatno Ne“, „Sve ove godine“, „Vidim zvijezdice“, „Još uvijek“ i „ Sve je bila laž“ , dok drugi disk sadrži teme više u vezi sa hip hop-om i zabavom, kao što su „Ja sam ulica“ ,“Jazo“ feat Pendrek i Ajs Nigrutin, „Repam dok ne krepam“ feat. Stoka, „Porez na budale“ i „Super“. Izvršnu muzičku produkciju potpisuju Sett i General Woo, a album je sniman u Ghetto Mast studiju i masterovan u Morris studiju. Za muziku su se pobrinuli Generalovi standardni beat makeri i producenti Sett, Dirty Hairy i DJ Goce, sve tekstove kao autor potpisuje General Woo.
Kao gostujući izvođači na albumu se pojavljuju Ivana Kindl, Sett, Stoka, Pendrek, Ajs Nigrutin, Suicide, Sunny Sun, Kandžija, Toxara, Mc Rima, Brka, Karizmatik, Doki Dok i 3ki Stil.
Album „Pad Sistema“ može se nazvati najzrelijim Woo-ovim albumom u karijeri, kako tekstualno tako i produkcijski.

Povezana vest:  Održan Dečji novogodišnji koncert na Trgu Nikole Pašića