Dino Merlin photo Sever Zolak 03Sarajevska muzička zvezda Dino Merlin na Bundekfestu

Nakon višegodišnje pauze, regionalna muzička zvezda Dino Merlin vraća se u Zagreb na radost brojnih fanova. Veliki koncert legendarnog Merlina na Bundekfestu je u petak 03. oktobra od 21 sat.
Nešto lijepo treba da se desi, Sarajevo, Sredinom, Teško meni sa tobom, Švicarska samo su neke od pjesama koje s nestrpljenjem ponovno očekuje čuti zagrebačka publika, a Dino će predstaviti pesme i s novog, aktualnog albuma pod nazivom Hotel Nacional.
-S nestrpljenjem očekujem Bundekfest! Ovo je za mene još jedan novi zub na zupčaniku i jedna nova avantura. Osjećam ponovno titranje duše, onaj lijepi osjećaj između treme i nade i ponos što ponovo imam priliku i čast da sviram pred svojom zagrebačkom publikom. – izjavio je Dino Merlin i dodao: -Nakon duže pauze, od ovog ljeta ponovno se imam priliku družiti sa svojom publikom. Koncert je ujedno i promocija novog albuma „Hotel Nacional“ u Zagrebu i za tu priliku pripremili smo vrhunski show s novim ali i starim pjesmama u novom ruhu. Nastupiti ću sa svojim 10-članim bendom i produkcijskim standardima na koje je moja publika već navikla. „Hotel Nacional“ je jedini hotel koji dolazi Vama. Karavan „Hotela Nacional“ je spreman, dolazi uskoro na Bundek i očekuje Vas u što većem broju!
Ovogodišnji Bundekfest najavljuje sadržajno najbogatije izdanje u svojoj istoriji; u jedanaest festivalskih dana očekuju nas nastupi brojnih domaćih i regionalnih zvezda, bogata gastro ponuda ali i sadržaji koji će Zagreb u prvim jesenskim danima učiniti evropskom festivalskom prestolnicom. Zagrebački Bundekfest ove je jeseni u društvu partnerskih gradova Beča, Budimpešte, Ljubljane i Rima. Evropske metropole zagrebačkoj će jeseni dati poseban šarm i ekskluzivno kulturno, gastro i zabavno putovanje.

Povezana vest:  Muzički program 18. Festivala evropskog filma Palić

Photo: Sever Zolak