gold-fullscreen-SFW
MTV PUSH IZVOĐAČI ZA SEPTEMBAR SU JUNGLE I „BUSY EARNIN'“
 
MTV Push ovog meseca „gura“ bend Jungle koji dolazi iz Zapadnog Londona, a vi ga znate po pesmi zaraznog ritma i kul koreografije – „Busy Earnin'“.
Jungle su moderan soul, synth funk muzički kolektiv iz Londona, koji su 2013. godine osnovali prijatelji Josh Lloyd-Watson i Tom McFarland. U početku je sve oko benda bilo obavijeno velom misterije, a oni su ipak uspeli su da naprave fan bazu bez otkrivanja svojih lica i identiteta koji su krili iza inicijala J. i T.
Muzika sastava Jungle se opisuje kao „midtempo 1970s-style funk“ i prožeta je raznim zvucima – od  tropskih perkusija do zvukova iz divljine, od falset cviljenja do psihodeličnih tonova. Singl „ The Heat“ su objavili krajem oktobra 2013., a već u decembru iste godine bili su nominovani za prestižnu BBC Sound of 2014. nagradu. Iako postoje kratko vreme, Jungle su nastupali na velikim festivalima, od South by Southwest u Teksasu do Glastonbury festivala u Engleskoj, na kojima su predstavljali istoimeni debi iz jula ove godine.
Bend je pažnju šire javnosti skernuo na sebe videom za pesmu Busy Earnin’.  Zanimljivo je da se ni u ovom spotu, kao i u prethodnim, ne pojavljuje lično niko od članova grupe, već je sav fokus na plesačima i zanimljivoj koreografiji.
Sigurni smo da želite da „skinete“ svaki korak, zato gledajte MTV Push izvođače za septembar i đuskajte uz Jungle i „Busy Earnin'“!
Povezana vest:  Festival hip-hop kulture “Dodji na Amfi – Vol.8”