manjifiko dom vojske

Koncert Manjifika i vojnog orkestra Binički u SC

Slovenački muzičar Robert Pešut Magnifico (Manjifiko) sa svojim bendom i Umetničkim ansamblom Ministarstva odbrane Srbije „Stanislav Binički“ održaće svoj prvi samostalni koncert u Beogradu 18.oktobra u Sava Centru.
Na današnjoj konferenciji za novinare u Medija centru Odbrana, popularni muzičar zahvalio je brojnim predstavnicima beogradskih medija na interesovanju i prijateljima iz oba filma Montevideo koji su došli da sa njim najave koncert.
Manjifiko je rekao da je veoma uzbuđen zbog koncerta u Sava Centru jer Beograd ima posebno mesto u njegovom srcu.
-Koncert je poseban jer je zajednička saradnja, snimanje muzike za hit filmove i tv seriju „Montevideo“ počela u Beogradu i biće „poslednja klapa“, veliko finale – rekao je slovenački muzičar.
Poseban pečat konferenciji za novinare dala je vest da je „Montevideo, vidimo se“ reditelja Dragana Bjelogrlića srpski kandidat za nagradu Oskar u kategoriji najbolji dugometražni igrani film na stranom jeziku u 2014. godini.
Akademija filmske umetnosti i nauke Srbije (AFUN) izabrala je film „Montevideo, vidimo se“ za nacionalnog predstavnika u trci za 87.Oskara u februaru 2015. godine a prvo pitanje novinara popularnom glumcu Bjeli je bilo da li će voditi i Manjifika na dodelu Oskara.
-Radujem se koncertu u Beogradu a vodiću ga ako promeni ovu šarenu košulju – našalio se Bjelogrlić na račun retro šik šarene košulje Manjifika.
Bjelogrić je rekao da je od početka bio siguran da će Manjifiko čiji je deda bio Solunac napraviti dobru muziku za film ali je napravio miks kojim je iznenadio njega ali i sebe.
Popularni slovenacki kantautor Manjifico je kompozitor, pevač, glumac i jedna od najinteresantnijih ličnosti u pop kulturi Balkana. Ljubljančanin sa srpsko-uskočkim poreklom, ovaj muzičar poznat je po osobenom izrazu koji stvara poigravanjem sa različitim muzičkim žanrovima .
Autor muzike za film „Montevideo, Bog te video!“ (2010) i „Montevideo, vidimo se!“ (2014) snimio je muziku za „Montevideo“ sa srpskim vojnim orkestrom „Stanislav Binički“, a vrhunac ovog projekta je pesma „Madrugadas“ sa dobitnicom Gremija, španskom divom Luz Kasal.Ova pevačica biće specijalna gošća koncerta u Sava Centru.
Koncert je povodom obeležavanja stogodišnjice od početka Prvog svetskog rata i biće kombinacija šlagera, laganog džeza i balkanske melodike, retro šik muzika koja bi mogla da postoji pre sto godina.
O zajedničkim koncertima sa orkestrom „Stanislav Binički“ slovenački muzičar kaže da su kao vojska, koja dolazi u miru i širi ljubav, a umesto kalašnjikova imaju violine.
-Imamo i svoj slogan: „Što nije moglo puškom, napravićemo pesmom“. Mislim da odlično zastupamo ideju obeležavanja Prvog svetskog rata – kaže Manjifiko.

Povezana vest:  Saša Kovačević u najluđoj noći ispred Skupštine grada!

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES