Gene Simmons 2012Džin Simons: Rok je mrtav

Legendarni roker i frontmen grupe „Kiss“ Džin Simons rekao je da je zahvaljujući lošim poslovnim modelima, koji uključuju deljenje i preuzimanje fajlova putem interneta i fanova koji veruju da imaju pravo da ih poseduju besplatno, zaključuje da je rok mrtav.
-Veoma sam tužan što se neki petnaestogodišnjak u nekoj garaži negde u Sent Polu uključuje na svoj Maršal (pojačalo) i odvrće ga do 10, a neće imati priliku da to uradi i na nekom drugom mestu, kao što sam imao ja“, rekao je Simons u intervjuu za Esquire koji je uradio njegov sin Nik, a prenosi CNN.
-On će, bez obzira šta da uradi, proći jadno – kaže poznati roker.
Simons za to krivi nedostatak podrške u muzičkoj industriji, pirateriju i činjenicu da stvaraoci nisu dovoljno cenjeni.
-To je veoma tužno za nove bendove. Oni jednostavno nemaju šansu – smatra on i poručuje da je bolje ni ne počinjati učenje gitare ili pisanje pesama.
-Testopisci i autori više rade iza scene, nego što vežbaju i oprobavaju se na sceni – smatra on i dodaje da „rok nije umro prirodnom smrću, nije umro od starosti. On je ubijen“.
Međutim, na blogovima i Tviteru, ova Simonsova izjava je naišla na negativne komentare, ali bez obzira na to on i dalje ne veruje u buducnost ovog muzičkog žanra.

Povezana vest:  Festival u Puli poziva bendove