Logo Eurovision Song Contest 2015

CG: Učesće na Evrosongu zavisi od finansija

Radio televizija Crne Gore, zajedno sa još 30 javnih servisa evropskih zemalja, predala je preliminamu prijavu za Evrosong 2015, koji će biti održan u Beču od 19. do 23. maja, ali konačna odluka u učešću biće uslovljene finansijama.
To, zapravo, znači da 10. oktobra svaka od ovih država može da otkaže učešće bez posledica, odnosno plaćanja penala organizatoru prestiznog muzičkog festivala.
„Imamo fore da vidimo da li ćemo učestvovati na Evrosongu, što će zavisiti od finansija“, potvrdio je „Vijestima“ direktor Javnog servisa Rade Vojvodić.
Od zemlja regiona, pored Crne Gore, prijavile su se Makedonija, kao i Srbija i Bosna i Hercegovina koje prošle godine nisu učestvovale usled finansijskih problema nacionalnih emitera.
Zemlje koje su, takođe, najavile da će u Beč poslati svoje predstavnike su Italija, Izrael, Jermenija, Rumunija, Velika Britanija, Gruzija, Belorusija, Letonija, Francuska, Grčka, Austrija, Kipar, Malta, Švajcarska, Švedska, Island, Norveška, Danska, Irska, Nemačka, Finska, Holandija, Litvanija, Belgija, Portugalija, Azerbejdžan i Estonija.
Rok za prijavu istekao je sinoć, a uskoro se očekuje kompletan spisak prijavljenih. Konačnu listu zemalja učesnica objaviće EBU, organizator Evrosonga, početkom januara 2015.
Prošlogodišnji predstavnik Sergej Ćetković prvi put je Crnoj Gori, od kada samostalno učestvuje na ovom takmičenju, uspeo je da obezbedi finale.
Pobedu na Evrosongu 2014. u Danskoj odnela jer predstavnica Austrije Končita Vurst.

Povezana vest:  Vukašin Marković i Irie FM: Najava novog albuma „Putevi" i velikog beogradskog koncerta benda