VAN GOGH - LICEM U LICE TOUR PHOTO by Nebojsa babic
MTV EXPRESS PREDSTAVLJA NOMINOVANE IZVOĐAČE ZA MTV BEST ADRIA ACT NAGRADU
 
Trka za Best Adria Act nagradu je počela i samo od glasova publike zavisi ko će poneti titulu najboljeg MTV izvođača u regionu! Glasanje traje do srede, 22. oktobra, na mtvema.com. MTV je spremio specijalna izdanja emisije MTV Express sa ovogodišnjim nominovanim izvođačima koji će se predstaviti u najboljem svetlu.
Od ponedeljka, 22. septembra, svakog radnog dana u okviru MTV programa možete da vidite Van Gogh, Vatru, Punčke i Who See kako izvode po tri svoje numere u akustičnoj verziji na krajnje neuobičajenim i neočekivanim mestima.
 Van Gogh se odlučio da uz pratnju gitara, kahona i violončela, u prelepom okruženjeu arheološkog nalazišta Viminacijum, Van Gogh je izvede „Nešto vuče me dole“, „Prva i poslednja kap“ i „Anđele moj brate“. Snimanju je prisutvovala i muzičke legenda Boban Petrović, a u jednom trenutku je Đule preuzeo ulogu kamermana i počeo da snima svoj bend.
 Predvođeni frontmenom Ivanom Dečakom, bend Vatra je ugostio MTV ekipu u nootvorenom klubu „Jiggy bar“ u Zagrebu gde su izveli svoje tri pesme. Dobro raspoloženi i odlično uvežbani, odlučili su se da uživo otpevaju „Bilo je dobro dok je trajalo“, „Tremolo“ i naravno „Tango“. 
Kako bi se predstavile publici kao jedan od pet nominovanih izvođača za MTV Best Adria Act nagradu, Anja, Ruby i Lucija, devojke koje čine bend Punčke, izvele su „Počet ću iznova“, „Svijetlost“ i nezaobilaznu „Petru Pan“ u potpuno akustičnoj verziji u podrumu jednog zagrebačkog kluba.
 Dobitnici Wild Card nominacije, duo Who See, je na jednom od manjih kotorskih trgova, uz pratnju brojnih muzičara i muzičkog plesnog sastava sa Kube “Cubalcanica” izveo „Kroz grad”, „Nije preša” i „Reggaeton Montenegro”.
 Peti nominovani izvođač, Gramatik, zbog vrste muzike koju stvara nije mogao da se predstavi na ovaj nači, ali to nikako ne znači da ne treba da posvetite pažnju njegovom radu na zvaničnoj Facebook stranici i Beatport profilu.
 Pogledajte specijalna izdanja emisije MTV Express sa ovogodišnjim nominovanim izvođačima na MTV kanalu i mtv.rs svakog radnog dana do 22. oktobra u jednom od sledećih termina: 10:50, 13:50, 18:55 i 00:30, i odlučite ko je od njih zaslužio da se popne na MTV EMA pozornicu u Glazgovu 9. novembra ove godine.
 I ne zaboravite da je trka za Best Adria Act nagradu je počela i samo od vaših glasova zavisi ko će poneti titulu najboljeg MTV izvođača u regionu! Glasanje traje do srede, 22. oktobra, na mtvema.com!
Povezana vest:  DOČEK NOVE 2012, Novogodišnje veče uz vatromet i koncerte u centru Beograda