tina turner erwin bachMuzej Tine Tarner u njenoj školi

Škola s jednom učionicom koju je Tina Tarner pohađala, otvorena je kao muzej posvećen pevačci i njenom detinjsvu u malom gradu Natbuš u američkoj državi Tenesi.
Više od 100 ljudi je prisustvovalo jučerašnjoj ceremoniji s presecanjem vrpce i obilaskom Muzeja Tine Tarner u školi Fleg grou.
U tom muzeju su izložene zlatne i platinijumske ploče, kao I blještava odeća koju je Tina Tarner nosila na koncertima izvodeći mnoge hitove poput „Nutbush City Limits“, „Proud Mary“ i „What’s Love Got To Do With it“.
Tina Tarner, koja živi u Cirihu u Švajcarskoj, nije prisustvovala otvaranju, ali je snimila video prikazan na ceremoniji.
Ona je rekla da nije mogla da dođe pošto ima problema s dugim letovima. Zahvalili je svima uključenim projekat koji je podržavala od početka.
Otvaranju muzeja pristuvovali su i obožavatelji iz Holandije, Nemačke i Švedske, a muzičari Melis Eteridž, En Vilson iz Harta (Heart), Majk Lav iz Bic bojsa (Beać Boys) i grupa Ouk ridž bojs (The Oak Ridge Boys) poslali su video posvete.
Škola Fleg grou u mestu Natbuš na oko 65 kilometa od Memfisa nalazila se na farmi Bendžamina Flega koji je uvideo potrebu za školom za afroameričku decu iz te oblasti i počeo njenu izgradnju 1889. godine.
Ta škola je zatvoren 60-tih godina, pa je pretvorena u ambar, da bi na prikolici iz Natbaša bila prebačena u Braunsvil 2012. godine.

Povezana vest:  Veliki beogradski koncert Eve Braun u subotu 17. Decembar u Domu omladine