Plasido Domingo iTunesPLASIDO DOMINGO SA SVETSKIM MEGAZVEZDAMA NA „iTUNES“ FESTIVALU U LONDONU

Šta je zajedničko Pharrellu Williamsu, Kylie Minoque, Ed Sheeranu i Placidu Domingu?! Nastup na popularnom muzičkom festivalu „iTunes“ u Londonu! Iako ovaj prestižan muzički festival koji se održava svake večeri tokom septembra, karakterišu koncerti vodećih svetskih megazvezda iz sveta popularne muzike, festival će večeras, u utorak, 30.09., zatvoriti veliki maestro opere Plasido Domingo.
„Oduševljen sam što ću naslediti Katy Perry, prošlogodišnju učesnicu, na mestu izvođača koji zatvara festival; oduševljen sam što ću nastupati među ostalim odličnim pevačima; i iznad svega, oduševljen sam što su time potvrdili važnost jedinstvenog i veličanstvenog sveta opere i klasične muzike“ – izjavio je Plasido Domingo povodom nastupa na festivalu.
Koncert Dominga definitivno će uneti jednu novu „notu“ na ovom festivalu u odnosu na izvođače od prethodnih večeri među kojima su bili Pharrell Williams, Kylie Minoque, Ed Sheeran, Rudimental, Placebo, Maroon 5, Lenny Kravitz i dr.
Slavni Domingo, nastupiće i u Kombank Areni, 8. decembra 2014. U svojoj preko 50 godina dugoj karijeri, pevao je vodeće uloge u više od 3700 izvođenja. Kod njega ne postoji posustajanje! Posle nastupa na „iTunes“ festivalu pa do polovine 2015. godine ima popunjen raspored koji uključuje preko 40 nastupa u 7 glavnih operskih rola, 5 u zarzuela „Luisa Fernanda“, 13 na koncertima i 4 u ulozi dirigenta – sve to u 17 različitih gradova, u 13 zemalja, na 4 kontinenta!
Newsweek i druge publikacije Dominga adekvatno nazivaju „Kraljem opere“, „istinskim renesansnim čovekom muzike“ i „najvećim operskim umetnikom savremenog doba“ a njegova uzrečica i moto je „Ako se odmaram, zarđaću“ .
Ulaznice uskoro u prodaji!

Povezana vest:  Sleš večeras svira u Beogradskoj areni