NickiAwardLayeredNEW 5NICKI MINAJ VODITELJKA I PRVI POTVRĐENI IZVOĐAČ NA 20. JUBILARNOJ MTV EMA DODELI NAGRADA U GLAZGOVU
 
MTV je danas objavio da će hip hop superstar Nicki Minaj biti voditeljka 2014 MTV EMA, i ujedno je prvi potvrđeni izvođač koji će nastupiti uživo u nedelju, 9. novembra, u The Hydro dvorani u Glazgovu!
Samo dve nedelje pre objavljivanja njenog željno iščekivanog trećeg studijskog albuma „The PinkPrint“, Nicki će voditi najveću godišnju muzičku dodelu nagrada koja slavi najaktuelnije izvođače današnjice. Ovu vest je Minaj objavila putem Twittera napisavši da je „jako uzbuđena“ i otkrivši „Neću samo nastupiti, već mi je dodeljena veoma cenjena uloga VODITELJKE dodele #MTVEMA!!!!! AAAAAHHHHHHH“
2014 MTV EMA prenosiće se uživo iz The Hydro dvorane u Glazgovu u nedelju, 9. novembra, od 21:00.
Pored časti da vodi i nastupa na 20. jubilarnoj godišnjoj dodeli MTV evropskih muzičkih nagrada, Nicki može da se pohvali i sa četiri MTV EMA nominacije – za Najboljeg ženskog izvođača, Najboljeg hip hop izvođača, Najveće fanove i Najbolji izgled. Glasanje za sve kategorije se odvija na mtvema.com i traje do subote, 8. novembra, u 23:59.
Glasanje za Best Adria Act kategoriju je takođe u toku i odvija se na mtvema.com. Nominovani izvođači su Van Gogh, Gramatik, Vatra, Punčke i Who See, i samo od glasova publike zavisi ko će od njih poneti titulu najboljeg regionalnog izvođača!
Dodela 2014 MTV EMA, sponzorisana od strane brenda essence i Someone Like Me, globalne edukativne kampanje o sexualnom obrazovanju nastale u saradnji između Durexa i MTV Staying Alive Fondacije, prenosiće se na MTV kanalima širom sveta u nedelju, 9. novembra u 21:00 iz dvorane The Hydro u Glasgowu. MTV EMA je MTV-jeva globalna proslava najvećih muzičkih zvezda koja svake godine slavi najaktuelnije izvođače sa svih strana sveta i iz svih muzičkih žanrova. Izvršni producenti dodele su Bruce Gillmer i Richard Godfrey. Novosti u vezi sa MTV dodelom evropskih muzičkih nagrada pratite na @MTVEMA, #MTVEMA na Twitteru, Instagramu ili Facebooku. 
Povezana vest:  Diskografi: Novi albumi ubuduće samo petkom