LACCNI FRANZGrupa Lačni Franz se 24. oktobra vraća na muzičku scenu

Nakon skoro dve decenije grupa Lačni Franz nastupiće 24. oktobra u Mikser Hausu, a beogradskoj publici donosi svoju prepoznatljivu mladalačku energiju kojom iznova spaja različite generacije srodnih duša.
Povod za ponovno okupljanje i seriju koncerata po regionu Lačnog Franza je novi album, a kao početak velikog povratka na muzičku scenu, bend je objavio novi singl, kojm su sačuvali standarde vlastite istorije, navodi se u saopštenju Miksera.
„Jebiveter Junior“ je energična balada koja koristeći specifični crni humor govori o uvek popularnom konformizmu i podseća da svako vreme ima svoje barbikaste „Špranjice“ i naduvane „Jebivetre“, svoje lažne lavice i zločeste zmije.
Lačni Franz (Gladni Franc na slovenačkom) su juna 1979. osnovali Zoran Predin i članovi grupe Zevs. Ime benda označava glad za rok muzikom u vreme tada nadolazeće i popularne disko muzike.
Prvi veći nastup bend je imao na Omladinskom festivalu u Subotici 1981. godine, kada su izdali prvi album pod imenom „Ikebana“ koji su snimili za samo 36 sati. Slede albumi Adijo pamet, Ne mi dihat za ovratnik, Slon med porcelanom, Na svoji strani, Sirene tulijo.
U danima kada su odlučivali da li da nastave dalje ili ne, 1994. izdaju album simboličnog naziva „Zadnja večerja“ a poslednji veći koncert održali su aprila 1996. u Sarajevu.
Njihovu isključivo autorsku muziku kritika je proglasila za „kabaretnim rokom“, dok ih danas opisuje međunarodnom etiketom „hard indie“.
U večnozelenim tekstovima lirika Zorana Predina provocira kao ironični sarkazam, jer nestašno prepliće erotiku sa politikom i društvene tabue sa crnim humorom. Većina tekstova je dvosmislena, što im daje prepoznatljivost i alibi.
Karte za koncert se mogu nabaviti u Mikser Hausu po ceni od 700 dinara u pretprodaji, dok će ulaznice na dan koncerta biti 1.100 dinara.

Povezana vest:  Brazilska umetnica Badi Asad poziva na 15.Gitar Art