mtv-world-stage-logoMTV WORLD STAGE: MTV PUSH HELSINKI I SIMPLE PLAN
 
MTV World Stage u petak od 21:00 donosi nastupe britanske pevačice i tekstopisca Charlie XCX, DJ-a i producenta Olivera Heldensa, pevačice Becky Hill i finskog repera i producenta Redrame. Oni su nastupili u okviru MTV Push Helsinki događaja, koji je sredinom septebmbra održan u finskoj prestonici.
Ovaj koncert, koji je za cilj imao promociju globalne MTV Push inicijative, bio je centralni deo trodnevnog muzičkog festivala.
Charlie XCX, vlasnica hita „Boom Clap“ koju ste u julu gledali kao MTV Push izvođača, donela je svoj jedinstveni elektro-pop stil na pozornicu u Helsinkiju. Mladi DJ i producent Oliver Heldens hipnotisao je publiku svojim deep house i preogressive synth bitovima izvodeći svoje plesne hitove, a na set listi nisu izostali remiks singla „Animals“ koji u original izvodi Martin Garrix i nezaobilazni „Gecko (Overdrive) koji Oliver izvodi sa Becky Hill. I ova devojka moćnog glasa, koja je gostovala Rudimentalu na pesmi „Powerless“ i na Wilkinsonovom hitu „Afterglow“, je bila prisutna na MTV Push Helsinki koncertu. Becky je izvela pesme sa njenog novog, željno iščekivanog solo albuma „Caution to the Wind“ i debi singl „Losing“. Spisak izvođača je kompletirao finski reper i producent Redrama.
Drugi koncert koji ćete videti u okviru ovonedeljne episode World Stagea je nastup jednog od vodećih bendova punk/rock scene. Poreklom iz Montreala, Kanada, Simple Plan su se prvi put okupili 1999. rešeni da naprave pravu punk-rock ploču. Debi album „No Pads, No Helmets…Just Balls“ je bio upravo to. Postavši internacionalni hit, s prodajom od preko 4 miliona primeraka. Nakon što su tekstovima i zvukom sazrevali, kroz naredna tri hit albuma Simple Plan su širom sveta stekli novu publiku. Nakon povratka s trijumfalne turneje po Latinskoj Americi, 2012. bend se vraća u Meksiko da nastupi u Areni Monterrey, pred 10.000 ostrašćenih fanova.
Kako je izgledala trodevna žurka u prelepom Helsinkiju i koncert Simple Plana u Meksiku saznajte u petak u 21:00 u okviru nove spizode MTV World Stage serijala.
Povezana vest:  Prvi FEMME METALE festival 27.marta u Pančevu!