ring_ringSutra počinje Festival Ring Ring

 

Festival „Ring Ring“ na kome će nastupiti umetnici iz Austrije, Kine, Holandije i Srbije, biće otvoren sutra u kulturnom centru „Reks“ nastupom harmonikaša Branka DŽinovića iz Srbije.

U saopštenju organizatora se navodi da će program festivala, koji će trajati do 18. maja, biti održan u Kulturnom centru „Reks“ i u Kolarčevoj zadužbini.

Harmonikaš Branko Džinović, trijumfovao sa 20 godina na svetskom kupu u Londonu i u svom repertoaru ima kompozicije nekih od najvažnijih savremenih kompozitora, a na koncertu u Beogradu će izvesti muziku DŽona Zorna i Tosija Hosokave, uz bend „Beogradanin Lukatoyboy“.

Povezana vest:  Lady Gaga kupuje ranč Neverland

Na festivalu će nastupiti i austrijska violinistkinja Mia Zabelka, koja godinama ispituje nove teritorije koje se mogu otkriti sviranjem violine.

Mia Zabelka je osnivač „Klang.haus“ centra za zvuk i interdisciplinarnu umetnost, a takođe je i organizator festivala koji se održava četiri puta godišnje u Austriji, a na festival „Ring Ring“ dolazi sa svojim novoosnovanim triom, u kome bubnjeve svira češki perkusionista Pavel Fajt.

Povezana vest:  Keziah Jones na Musicology Barcaffè Sessions

Na festivalu će nastupiti i kineska pevačica i multiinstrumentalistkinja Ksu Fengksija u duetu sa iskusnim švajcarskim perkusionistom Lukasom Niglijem, a njihov nastup će spojiti tradicionalnu kinesku muziku, mongolsko grleno pevanje, džez i slobodnu improvizaciju sa zvučnom poezijom.

Klasični holandski anarho-pank bend „The Ex“, koji je kroz svoju karijeru promenio mnogo muzičkih identiteta, saradujući sa muzičarima kao što su Tom Kora, Han Benink, „Sonic Youth“, „Instant Composers Pool“ ili Hamid Drejk, takođe će se predstaviti na festivalu.

Povezana vest:  Vođa Krida dogodine ponovo otac

Korzikanski vokalni sastav „A Filetta“ će po prvi put pred beogradskom publikom prikazati svoju interpretaciju tradicionalnog višeglasnog pevanja ali i svoju strast ka inoviranju i osvežavanju te tradicije.

Na festivalu će nastupiti i grupe „Exploding Customer“, „Transmit“, „The Rempis Percušion Quartet“ „Huun Huur Tu.