Roni Sajz FOTOLEGENDA RONI SAJZ STIŽE U BEOGRAD 21. NOVEMBRA

Stiže sjajna vest za sve ljubitelje kvalitetnog drum’n’bass zvuka! U naš glavni grad stiže legenda ovog žanra, čuveni Roni Sajz, koji će 21. novembra nastupiti u Magacin Depou na događaju posvećenom petnaestogodišnjici rada DJ asocijacije Codex. Prvih 200 ulaznica za ovaj događaj od danas je u prodaji po ceni od samo 600 dinara.
Ronijevo muzičko putešestvije počinje kada su ga sa 16 godina izbacili iz škole, što je on pokušao da nadomesti posećivanjem prvih haus žurki u rodnom Bristolu. Ovde je dobio inicijalno interesovanje za muzičku produkciju, a razne cake iz tadašnje produkcije zvuka pokupio je u lokalnom klubu za mlade. Uskoro kupuje sempler i pravi sopstveni studio kod kuće, a poznanstvo sa Krust-om, ranih 90ih godina prošlog veka, bilo je sudbonosno za obojicu muzičara. Kroz njihovo druženje i saradnju nastaju etikete „Full Cycle“ i „Talkin’ Loud“, koje su Roniju donele zamah i priznanje na muzičkoj sceni i napravile pravi uvod u „New Forms“ LP kojim je Roni Size & Reprazent krenuo u osvajanje sveta! Do 1999. godine i drugog projekta pod nazivom „In The Mode“, Roni je već bio dobro povezan u muzičkoj industriji, pa se tako na ovom izdanju našlo nekoliko numera na kojima su gostovali Method Man i Rage Against The Machine. Prvi pravi solo album „Touching Down“ Roni je objavio 2002. godine, a izdanje je i do dan danas ostalo jedno od najprodavanijih kada je nezavisni d’n’b žanr u pitanju. Sledi izdanje „Return To The V“ iz 2005. godine, a tri godine kasnije Roni objavljuje deluxe verziju višestruko nagrađivanog albuma „New Forms“ za izdavačku kuću Universal.
Roni će u 21. novembra u Magacin Depou nastupiti sa Youngman MC-jem, a domaću podršku činiće Codex, Rahmanee, Necone, Cooby Selecta, uz B2B set Senzzora i Bohemiana. Ulaznice za ovaj događaj od danas se nalaze u pretprodaji na svim prodajnim mestima Eventima i Gigstixa, kao i online na www.eventim.rs i www.gigstix.com – a prvih 200 ulaznica biće dostupno po sjajnoj promotivnoj ceni od samo 600 dinara! Nakon ove promotivne akcije, ulaznice će poskupeti.

Povezana vest:  Gaga i Morison uvršteni u Kuću slavnih tekstopisaca