Bruno Mars - photo 2 - credit MTV - Eric Johnson

Bruno Mars i Ed Širan na festivalu Rok u Riju

MGM Resorts International i organizatori festivala „Rok u Riju“ koji će biti održan sledeće godine u Las Vegasu najavili su učesće još izvođača, navodi AP. Bruno Mars i Ed Širan će se pridružiti Tejlor Svift, bendovima Metallica i No Doubt na glavnom stejdžu 8. i 9. maja 2015, odnosno 15. i 16. maja. I Džoš Stoun je potvrdio svoje učešće na poznatom festivalu.
Direktor Festivala Luis Justo je rekao da im je cilj da posetiocima omoguće impresivno iskustvo koji će uz koncerte obuhvatati i plesače, bacače vatre, mađioničare…
Organizatori očekuju 85.000 posetilaca dnevno plus 4.000 VIP zvanica, međutim iako će karte moći da se kupe tek od januara sledeće godine, već su se za njih raspitivali zainteresovani iz 32 zemlje sveta.
Festival će biti održan u Gradu roka (City of Rock) veličine 33 hektara i posebno se gradi za ovu priliku. Posle festivala taj prostor će biti iskorišćen za druge koncerte, sportske događaje i festivale hrane.
Festival „Rok u Riju“ prvi put je održan 1985, iste godine kada je obeležen kraj vojne diktature koja je u Brazilu trajala od 1964. Festival, na kojem su između ostalih učestvovale grupe Queen i Iron Maiden, tada je posetilo više od milion ljudi.

Povezana vest:  Regionalna MTV web premijera: Voneve – 1984 Hands High (Money Intro)