SlashFinalArtSLASH I BIFFY CLYRO ZAGREVAJU GLAZGOV PRED 2014 MTV EMA DODELU
 
MTV je danas otkrio da će legendarni rok gitarista Slash u pratnji Myles Kennedyja i The Conspirators, kao i jedan od najvećih britanskih bendova Biffy Cyro nastupiti na intimnom koncertu za fanove u O2 Academy areni u Glazgovu, u petak, 7. novembra. MTV kamere će zabeležiti ovaj rok spektakl i kasnije emitovati kao deo veoma popularne World Stage franšize u više od 160 zemalja širom sveta. Ovaj koncert biće samo deo različitih aktivnosti u sklopu MTV Music Weeka, serije događaja koji će najaviti samu svečanost dodele u nedelju 9. novembra.
„Ne mogu da dočekam da vratim rok na MTV i World Stage u Glazgovu 7. novembra,“ rekao je Slash.
Članovi škotskog benda Biffy Clyro poslali zanimljivu poruku: „Četiri reči: Biffy!! Slash!! MTV!! Glasgow!! Tri reči: san se ostvaruje!!“
20. jubilarna dodela evropskih MTV muzičkih nagrada prenosiće se uživo iz dvorane The SSE Hydro u Glazgovu u nedelju, 9. novembra. u 21:00. Prenos sa crvenog tepiha počinje u 20:00, dok je prenos ceremonije dodele nagrada na programu MTV kanalu od 21:00.
Kao što je ranije objavljeno, voditeljka 2014 MTV EMA biće hip hop zvezda Nicki Minaj, dok će pored Enriquea nastupiti ranije najavljeni izvođači Enrique Iglesias, Calvin Harris, Charli XCX, Kiesza, Royal Blood, Ariana Grande, Ed Sheeran. Ovogodišnji dobitnik „Global Icon“ nagrade je britanska rok legenda Ozzy Osbourne.
Katy Perry vodi u trci s nominacijama u sedam kategorija, a u stopu je sledi  Ariana Grande, nominovana u šest kategorija. Pharrell Williams i 5 Seconds of Summer bore se za po pet nagrada. One Direction, Nicki Minaj, Iggy Azalea, Eminem, Sam Smith i Kiesza nominovani su za po četiri MTV EMA nagrade.
„World Stage: Slash i Myles Kennedy & the Conspirators“ i „World Stage: Biffy Clyro“ premijerno će biti prikazani na MTV kanalu početkom sledeće godine. MTV World Stage svakog petka u 21:00 i reprizno subotom od 21:30 donosi najbolje nastupe najvećih svetskih muzičkih zvezda. Snimljeni uživo na ekskluzivnim svirkama, velikim festivalima i koncertima širom sveta, MTV World Stage predstavlja ulaznicu za prvi red na najuzbudljivijim muzičkim dešavanjima, a da pri tom ne morate da napuštate udobnost svoje fotelje. Ova emisija se snima duž svih meridijana, od Londona, preko Buenos Airesa do Tokija, i prikazuje nezaboravne nastupe muzičkih velikana među kojima su Justin Bieber, Kings of Leon, Coldplay, Muse, Green Day, Lady Gaga, Metallica, Katy Perry, The Black Eyed Peas, Arcade Fire i mnogui drugi.
Povezana vest:  Koji je savet Kristijan Bejl dao novom Betmenu, Benu Afleku?