Andrea PalmucciŽICA KOJA SPAJA HENDRIKSA, SANTANU I PEJDŽA DŽON MEKLAFLIN
 
Frenk Zapa je za Džona Meklaflina rekao: „Osoba bi morala da bude idiot da ne ceni Meklaflinove tehnike! Meklaflin je naučio da rukuje gitarom kao da je mitraljez! Mislim da je prosto neverovatno da neko može da svira toliko brzo!“.
Za Džona Meklaflina, koji poznat po tehnički teškim i kompleksnim stilovima muzike, koji su spojili električni džez i rok, virtuoz koji je ustanovio fjužn kao novi stil i imao ogroman uticaj na njegove stvaraoce i evoluciju, važe nekoliko zanimljivih, manje poznatih činjenica:
Džon Meklaflin je davao je časove multiinstrumenatalisti i gitaristi legendarnih „Led Zeppelina“, Džimiju Pejdžu!
Na snimcima iz 1969. Meklaflin svira akustičnu, a električnu gitaru, ni manje ni više, nego jedna od najvećih rok ikona, Džimi Hendriks!
Svirao je na nekoliko albuma čuvenog džez trubača Majlsa Dejvisa, a na kultnom albumu „Bitches Brew“, jedna od pesama čak i nosi njegovo ime!
Reputacija gitarskog genija donela mu je i saradnju sa grupom “ The Rolling Stones“ i Karlosom Santanom!
Gitare specijalno pravljene za ovog virtuoza izrađuju dobro poznati Abraham Večer i gitarska kompanija „Gibson“!
Meklaflin je bio član najpoznatijeg gitarskog tria, zajedno sa flamenko gitaristom Pako de Lusijom i džez gitaristom Lerijem Korielom ( kasnije ga je zamenio Al Di Meola)!
Gitarista grupe Deep Purple, Stiv Mors, imao je svoju solo deonicu od nekoliko minuta na nastupima Džona Meklaflina na svetskoj turneji!
Ime Meklaflinove grupe koja se bazira indijskoj klasičnoj muzici, “ Šakti“, znači energija!
U svojoj skoro 40 godina dugoj karijeri, Džon Meklaflin je snimio više od 40 albuma.
Priliku da uživo čuje, po mnogima, najboljeg gitaristu na svetu, u samom vrhu liste „100 najboljih gitarista svih vremena“ magazina „Rolling Stone“, publika će imati u četvrtak, 6. novembra, u Domu Sindikata!
Ulaznice su u prodaji i mogu se nabaviti po cenama od 2600, 3200 i 3900 na svim prodajnim mestima CS Eventima kao i na blagajnama: Kombank Arene, Bilet centra Beograda, Doma omladine, „Ušće“ Shopping centra i putem sajtova: www.kombankarena.com i www.eventim.rs. Ulaznice se mogu kupiti i na više jednakih mesečnih rata bez kamate kreditnim karticama Komercijalne banke na četiri navedena prodajna mesta.
Povezana vest:  Ekipa Ortodoks Kelts spremna za susret u Starčevu!