Nacionalno takmičenje mladih violinista 

TAKMICENJE_LOGO_beloCentar lepih umetnosti Guarnerius biće naredna tri dana domaćin mladinm violinistima Srbije. Sutra, 7. decembra, kao i u utorak, 8.decembra na programu su nadmetanje, dok je za 9. decembar zakazan koncert nagrađenih takmičara
U želji da afirmišu mlade violiniste iz Srbije i da im pruže mogućnost da pokažu svoj talenat, Societe Generale Srbija i maestro Jovan Kolundžija su osnovali takmičenje, koje će najdarovitijim kandidatima pored bogatih nagrada, dati i priliku da načine prve profesionalne korake na koncertnoj sceni.
Podsećamo da je pod pokroviteljstvom Societe Generale Srbija, prošle godine petoro mladih i višestruko nagrađivanih umetnika predstavljeno u ciklusu „Jovan Kolundžija mladim violinistima“, a ove godine će talentovani mladi muzičari kroz takmičenje dobiti priliku da svojom veštinom osvoje vredne novčane nagrade i da se završnim koncertom predstave beogradskoj publici. 
Podrška mladim muzičarima je jedan od osnovnih ciljeva Centra lepih umetnosti Guarnerius, a za mlade violiniste je ovo takmičenje od posebnog značaja jer je njegov osnivač maestro Jovan Kolundžija, umetnik koji za njih predstavlja uzor.
Umetnički direktor takmičenja i predsednik žirija je profesor Dejan Mihailović, a članovi žirija su profesori Maja Jokanović i Roman Simović.

Takmičenje se održava u dve kategorije:

PRVA kategorija- do napunjenih 15 godina i DRUGA kategorija- do napunjenih 18 godina

Povezana vest:  Martina Vrbos zbog promocije ofarbala kosu i smršala 15 kilograma

NAGRADE
Za prvu kategoriju- I nagrada: 800 evra i koncert u Centru lepih umetnosti Guarnerius
II nagrada: 600 evra i III nagrada: 400 evra

Za drugu kategoriju- I nagrada: 2.000 evra i koncert u Centru lepih umetnosti Guarnerius
II nagrada: 1.000 evra i III nagrada: 500 evra