STS digital BGDajte sebi šansu da zaplešete u psihodeličnom transu

Nakon uspešne godine i evropskih turneja, Seven That Spells, verovatno najznačajniji space-rock bend u regionu nastupiće i u Srbiji 20. decembra. Bend je u vrhunskoj koncertnoj formi pa možete očekivati ultimativni rock’n’roll događaj. Arhetipsko muzičko iskustvo direktno iz budućnosti.

Seven That Spells će svirati po prvi put u Beogradu u specijalnom izdanju: proširenoj postavi sa dva seta bubnjeva, još jednom gitarom i klavijaturama (ukupno 5 ljudi na bini).

Moderan, agresivno-psihodelični zid zvuka koji sudara polimetriju i povremene vikinške napeve; Seven That Spells dolaze iz 23. veka gde je rock mrtav. Ti putnici kroz vreme i dimenzije svojim povratkom nastoje da spreče tragičan ishod dosadne istorije. Svi bitniji evropski festivali psihodelične muzike, turneja po Japanu, stalne EU turneje te 11 izdanja za svetske izdavačke kuće samo su neki od mnogih žigova udarenih u intergalaktički pasoš benda iz Hrvatske.

Povezana vest:  Očistimo jezero Palić - akcija na festivalu elektronske muzike Summer3p

Koncert će se održati u Klubu Doma omladine Beograda, a ulaznice će biti u prodaji na ulazu u klub na dan koncerta od 7 uveče. Prvih 77 posetilaca biće u mogućnosti da kupi ulaznicu po povlašćenoj ceni od 400, ostali po ceni od 600 dinara.

Novinar čuvenog magazina Pitchfork Joe Tangari u tekstu „My Decade in Music So Far“ uvrstio je pesmu Seven That Spells „Terminus Est“ u 20 omiljenih pesama za period od 2000. do 2014. Godine.

Povezana vest:  Srpska Areta u Zemunu - Bojana Stamenov bend uskoro u Festu!

O Seven That Spells su još pisali, izdvajamo samo par magazina:

„It blows out of the water a lot of the more feted groups who bandy around terms such as ‘psych’, ‘kraut’ and ‘cosmic“ (the quietus)

„An inspiring and boundlessly creative work of art“. (rock-a-rolla)

„Imagine if Frank Zappa and Sun Ra had a love child that hung out with Nel Cline and Thurston Moore“. (chaindlk.com)

Povezana vest:  Mini-album s novim pesmama Tejk Deta

„Propulsive intensity of motorik post-rockers like Trans Am and Turing Machine, the apocalyptic prog ferocity of Magma, and the virtuosity of The Mars Volta“. (popmatters.com)

U duhu predstojećih praznika, obradujte sebe i vaše najbliže ovim kosmičkim muzičkim događajem koji će vas u novu godinu uvesti u ritmu zapaljivog psihodeličnog plesa.