MORRISSEY poster

Stiven Patrik Morisi u Belexpocentru umesto u Hali sportova

Velikan britanske muzike Stiven Patrik Morisi će umesto u Hali sportova nastupiti 10. decembra u Belexpocentru zbog specifičnih produkcijskih razloga.  Ovu odluku „Avalon produkcija“ je donela zajedno sa menadžmentom Morisija imajući u vidu sve okolnosti i uslove za realizaciju koncerta prema dostavljenom tehničkom rajderu, a uz želju da se publici pruži puno iskustvo sa ovogodišnje turneje „World Peace Is None of Your Bussiness“. 
Svoj prvi koncert u Beogradu, taj muzičar je preko dugogodišnjeg agenta iznenada zakazao regionalnoj „Avalon produkciji“ sa ličnom željom da nastupi pred ovdašnjom publikom u „nekoj dvorani manjoj od uobičajenih arena“. 
 Popularni „Moz“ na ovaj način neplanirano produžava aktuelnu turneju „World Peace Is None of Your Bussiness“ nazvanu po istoimenom albumu objavljenom u julu ove godine sa nepodeljenim uspehom kod fanova i kritike, uz drugo mesto na britanskoj i 14 na američkoj listi albuma. 
Novi album ujedno je i 10. studijski po redu otkako je poznati muzičar napustio grupu „The Smiths“ sa kojom je snimio četiri kultna albuma, zbog kojeg ih mnogi pozivaju da se okupe radi ulaska u Rokenrol dvoranu slavnih. 
U čast novog albuma, najuticajniji muzički časopis „New Musical Expreš“ objavio je specijalni broj posvećen isključivo ovom muzičaru, dok je magazin „Music Week“ u nedelji objave aktuelnog albuma promenio svoje ime u „Morrišey Week“.
 Singl „World Peace Is None of Your Bussiness“ objavljen je u maju mesecu, a praćen je spotom u kojem umesto muzike, Morisi recituje stihove kritički nastrojene prema današnjem društvenom uređenju sveta, dok pored njegovog klavira stoji Nensi Sinatra. 
I najave naredna dva singla bili su kraći klipovi u kojima bez muzike on recituje stihove, a u poslednjem „Earth Is The Loneliest Planet“ na krovu zgrade „Capitol Records“ stoji pored gotovo neprepoznatljive Pamele Anderson.
Pre samo dve godine, Morisi je najavio kako namerava da se posle 55. godine povuče sa scene, kako bi „sačuvao dostojanstvo“, a budući da je rođen 1959. godine, svetska javnost se još uvek pita da li je ovo i njegova poslednja turneja. 
Ove godine je potvrdio da se lečio od raka, ali da je uspešno otklonio problematično tkivo, te da ne brine previše, a kaže „odmaraću se kad umrem“. 
Jedna od najtraženijih muzičkih knjiga u poslednjih godinu dana je upravo njegova „Autobiografija“, za koju kritičari tvrde da je najbolje napisana autobiografija još od Bob Dilanovih „Hronika“.
 Ograničen broj ulaznica za koncert u Beogradu po cenama od 2.900 za parter, 3.990 za fan pit i 3.990 dinara za vip parter, biće u prodaji od petka 14. novembra na blagajnama Doma omladine, Kombank arene, Bilet centra i preko prodajnih mesta Eventima širom Srbije.

Povezana vest:  Zašto su Bieberovi fanovi u panici?