Rock or BustPromocija albuma AC/DC na 40 australijskih stepeni
 
Oko 2.000 fanova grupe AC/DC zaposelo je danas jugoistočni australijski gradić Rok da bi pod vrelim letnjim suncem, na temperaturi koja dostiže 40 stepeni Celzijusa, prisustvovali predstavljanju novog albuma svog omiljenog hevi metal sastava.
U crnim majcama sa prepoznatljivim logom australijskog benda, obožavaoci AC/DC odslušali su 11 numera sa albuma „Rock or Bust“, izvedenih sa trake, u odsustvu članova grupe.
„Rock or Bust“ je 17. studijski album AC/DC i prvi u poslednjih šest godina. Takođe je to njihov prvi album bez Malkolma Janga, kojeg na ritam gitari zamenjuje njegov nećak Stivi Jang.
Prethodni album „Black Ice“, koji je bio broj jedan u 31 zemlji, prodat je u više od osam miliona primeraka širom sveta.
Ubrzo nakon što je u septembru objavljeno da Malkolm Jang, koji je zajedno sa bratom Angusom 1973. godine osnovao AC/DC, boluje od demencije, grupa je zadobila još jedan udarac kada je njen bubnjar Fil Rad na Novom Zelandu optužen za pokušaj naručivanja ubistva.
Rud je, u međuvremenu, oslobođen optužbe zbog nepostojanja dokaza, ali se i dalje tereti za posedovanje droge i pretnje smrću, dela za koja mu je zaprećena kazna od sedam godina zatvora.
Pevač Brajan Džonson i gitarista Angus Jang prošle sedmice su nagovestili da bi za predstojeću turneju mogli da nađu zamenu za Rada.
„Rock or Bust“ će se naći u prodaji od 28. novembra. Prvi singl sa tog albuma „Play Ball“ objavljen je prošlog meseca.
Povezana vest:  Morrissey u O2 Areni: Pamtite me, ali zaboravite moju sudbinu