HerbieHancock 2Herbie Hancock u četvrtak svira „the best of“ koncert u Beogradu

Slavni džez pijanista i multižanrovski kompozitor Herbie Hancock na velikom beogradskom koncertu u četvrtak 27. novembra Sava centru, izvešće niz numera iz cele karijere u u pratnji „all-star“ benda. Pored iPad-a, tri klavijature i kejtara, koje Hancock redovno koristi, specijalno za ovaj koncert, u Srbiju stiže prestižni koncertni klavir „Fazioli“, za čiju se ograničenu proizvodnju čeka i po tri godine! Vrhunski zvuk ovako muzički zahtevnog nastupa izlaziće iz razglasnog sistema kompanije „Meyer Sound“, i njihove čuvene serije „Milo“ koju trenutno koriste i Roger Waters, Rolling Stones, Metallica, Beyonce i Jay Z. Ulaznica još uvek ima u prodaji na blagajni Sava centra, te na prodajnim mestima Eventima po cenama u rasponu od 2590 do 6590 dinara.
Tokom dvosatnog putovanja kroz poluvekovnu karijeru Herbija Henkoka, pred beogradskom publikom nastupiće jedan od najboljih bubnjara svih vremena Vinnie Colaiuta! Njegov partner u ritam sekciji je furiozni James Genus, a sve ljubitelje gitare oduševiće virtuoz Lionel Loueke koji kao samostalni umetnik već godinama predvodi novu generaciju zvezda prestižnog džez izdavača „Blue Note“! Kako je i sam Hancock istakao za ovdašnje medije, u pitanju je vrhunski bend: „To su muzičari koji mogu da sviraju bilo koju vrstu muzike, izuzetno kreativni i spontani na sceni. Ne plaše se da izađu iz postavljenih okvira i zato volim da sviram s njima“.
Ovogodišnji medijski izveštaji najbolje opisuju „all-star“ atribute ove supergrupe: „Ova četvorica ljudi na sceni poseduju natprirodnu kontrolu nad odabranim instrumentima, uz gotovo telepatsku povezanost“ i „Henkok ima više energije i entuzijazma na sceni od većine mojih studenata“. Sa nedavno rasprodatog koncerta u Singaporu muzički kritičari navode da „samo Herbie Hancock, muzička ikona sa 14 osvojenih Gremija, može da izvede takav žanrovski raspon u jednoj noći“. Aktuelna turneja specifična je i po tome, što posle dužeg vremena, set lista sadrži svojevrstan „the best of“ izbor numera kao što su „Actual Proof“, „Rockit“, „Chameleon“, „Speak Like a Child“, te apsolutni džez klasici „Watermelon Man“ i „Cantaloupe Island“. Uz brojne džem-sešn deonice, korišćenje vokodera u numeri „Come Running To Me“, Hancock je zagonetno najavio da će možda u Beogradu da izvede i kultni džez standard „Maiden Voyage“ jer, kako sam kaže, „biće mnogo razloga da ovog puta dobro zapamti Beograd“.

Povezana vest:  Poznata satnica Van Gog rođendanske žurke