Soundclash posterA1-72dpiDubioza kolektiv i SARS ukrštaju koplja na Red Bull Soundclashu
 
Krajem decembra u Areni u Zenici, Bosna i Hercegovina održaće se jedinstveni muzički spektakl na kojem će nastupiti Dubioza kolektiv i S.A.R.S. 20.12.2014. godine u 20h održava se prvi regionalni Red Bull Soundclash!
Red Bull Soundclash je originalni koncept živog nastupa u kojem se susreću dva benda različitih profila. Princip je: 2 benda – 2 stejdža – 1 šou. Dva benda se nalaze na dva stejdža na suprotnim krajevima dvorane, s publikom između. Pred njima je nekoliko rundi izazova u kojima trebaju da pokažu svoje umeće, kreativnost i sposobnost improvizacije. Sviraju svoje i pesme drugog benda, odgovaraju na teme koje im zadaju DJ i drugi bend, obrađuju klasične hitove, a sve to u različitim žanrovima – rege, rok, džez, fank, metal, ska… Naravno, reč je o duhovitom prijateljskom nadmetanju, a ne smrtno ozbiljnom takmičenju. Cilj je, pre svega, dobra zabava i spontana muzička saradnja.
Ovo je prvi Red Bull Soundclash u regionu, a u njemu će učestvovati dva benda koja su definitivno među najpopularnijim i najtraženijim: Dubioza kolektiv i S.A.R.S. Publika će imati jedinstvenu priliku da čuje kako zvuče Dubiozine pesme u izvođenju S.A.R.S.-a i obrnuto, kako oba benda izvode svoje i tuđe pesme u potpuno drugačijim verzijama, i još štošta. Domaćin će biti poznati reper Frenkie, koji će bendove i publiku voditi kroz veče, a muzičku podlogu i zadatke bendovima davaće DJ Soul.
Prvi Red Bull Soundclash je održan 2006. godine u Holandiji i od tada se proširio na pet kontinenata i 17 zemalja. Korene vuče iz rege zvučnog sistema Jamajke i džez klubova Nju Orleansa. U Red Bull Soundclashu nastupala su velika imena svetske muzičke scene kao što su Erykah Badu, The Ting Tings, Snoop Dogg, The Roots, i mnogi drugi.
Ukratko, muzička poslastica koja se ne propušta, naročito kada imate najbolje moguće mesto – u samom centru dešavanja. Sve informacije mogu se naći na www.redbull.ba
Karte su u prodaji na www.kupikartu.ba, a cena je 10 KM (600 dinara) do 10. decembra i 15 KM (900 dinara) od 10. decembra do dana dešavanja.
Povezana vest:  Gibonni na svetskoj playlisti Los Angeles Timesa