Evrovizija-Srbija 2015

Izbor jednog od kandidata za Pesmu Evrovizije 14. decembra

Neafirmisani kandidat za predstavnika Srbije na Pesmi Evrovizije 2015. godine biće izabran u specijalnoj emisiji RTS-a u nedelju 14. decembra, najavio je danas nacionalni javni servis.
Na audicijama u šest gradova Srbije, Nišu, Zaječaru, Kragujevcu, Užicu, Novom Sadu i Beogradu biće izabrano 10 najboljih učesnika koji će se u specijalnoj emisiji RTS-a 14. decembra takmičiti za mesto neafirmisanog kandidata i mogućeg predstavnika Srbije u Beču.
Na poziv Vladimira Graića neafirmisanim talentima da pošalju video svog izvodjenja pop/rok pesme u trajanju do jednog minuta, prijavilo se više od 300 kandidata.
-Preslušao sam sve snimke, napravio selekciju i pozvao polovinu tih kandidata na audicije po gradovima Srbije – rekao je Graić i dodao da je iznenadjen kvalitetom izvodjača i da je u uži krug izabrano 30 talenata.
Kandidati će u specijalnoj emisiji Nedeljnog popodneva posvećenoj Evrosongu 14. decembra, od 17.00 na RTS 1, pevati uživo, uz pratnju benda.
Konačnu odluku o neafirmisanom kandidatu za predstavnika Srbije na Pesmi Evrovizije doneće Vladimir Graić, Dragan Ilić Ilke, Leontina Vukomanović i Aleksandar Kobac.

Povezana vest:  Buč Kesidi koncertno promovišu hit singl "Nema ljubavi u klubu"