Domingo Encanto del Mar PR4 Photo credit Ruben Martin Sony Classical-61593228Plasido Domingo na srpskom poručio:Vidimo se u Beogradu

Slavni tenor Plasido Domingo uoči koncerta u Kombank Areni, poslao je video pozdrav publici u Srbiji na srpskom: Vidimo se u Beogradu, 8. decembra.
Domingo u Beograd dolazi posle 26 godina i za ovu priliku potrudio se da svoju publiku pozdravi jednom rečenicom na srpskom, prenela je Komabank arena u kojoj će Domingo imati prvi solistički koncert u Beogradu.
„Pamtim toplinu i entuzijazam srpske publike 1988. godine i nadam se da će publika uživati u koncertu baš koliko sam i ja onda uživao. Veoma sam uživao na sceni u Beogradu sa divnom umetnicom Radmilom Bakočević i ne mogu da verujem da je otada prošlo 26 godina“, izjavio je Domingo pred beogradski koncert.
Dominga nazivaju kraljem opere jer je jedini umetnik koji je izneo više od 140 pevačkih rola što je svojevrstan rekord i cifru bez konkurencije kroz čitavu istoriju opere. Gotovo da ne postoji opersko delo u kome se nije oprobao. Za sva vremena, ovekovečio je Alfreda iz „Travijate“, Artura iz „Lučije od Lamermura“, Don Hozea iz „Karmen“ i mnoge druge operske likove.
Na repertoaru koncerta 8. decembra biće neke od nezaboravnih arija iz opera „Andre Šenije“, „Magbet“, „Travijata“ i „Trubadur“, songovi iz mjuzikala „Južni Pacifik“ i „Čovek iz Manče“, kao i dela Bernštajna, Lera i Morena Torobe, najavio je legendarni tenor.
Domingo je dobitnik brojnih prestižnih priznanja, dobio je Predsedničku medalju slobode u SAD-u, nosilac je titula Komandanta Legije časti u Francuskoj, počasnog Viteza britanskog carstva, ali i počasnih odličja Italije i rodne Španije. Dobio je počasne doktorate Univerziteta u Oksfordu i Njujorku za životnu predanost i doprinos muzici i umetnosti, a švedski kralj Karl Gustav 2009. godine mu je uručio prvu nagradu Brigit Nilson za izvanredan doprinos operi.
Postao je ambasador dobre bolje UNESCO-a 2012. godine, kao priznanje za njegovu „izuzetnu umetničku karijeru, nemerljivu podršku mladim operskim umetnicima kroz takmičenje“Operalija“, i njegovu predanost vrednostima i idealima UNESCO-a“. Solistički koncert u Kombank Areni slavni tenor održaće sa Simfonijskim orkestrom i horom RTS-a pod dirigentskom upravom Izraela Gurskog, mladog dirigenta koji prati Dominga na turneji. Gošće koncerta biće soprani Virdžinija Tola i Mikaela Oeste. Ulaznice za koncert u prodaji su po cenama od 3.900, 5.700, 5.900, 6.800, 6.900, 7.700, 8.800 i 9.900 dinara, a mogu se nabaviti na svim prodajnim mestima CS Eventima kao i na blagajnama Kombank Arene, Bilet centra Beograda, Doma omladine, Ušće Shopping centra i putem sajtova: www.kombankarena.com i www.eventim.rs.
Ulaznice se mogu kupiti i na više jednakih mesečnih rata bez kamate kreditnim karticama Komercijalne banke na četiri navedena prodajna mesta.

Povezana vest:  Novi spot Hladnog Piva i Josipe Lisac