TOTO-XIV-Press-Photo-72dpi

Toto 30. juna na Kalemegdanu

Američka grupa Toto, održaće 30. juna 2015. godine koncert na Kalemegdanu u okviru muzičkog serijala Belgrade Calling. Posle niza vrhunskih imena kao što su Iron Maiden, Green Day, Ožy Osbourne, Billy Idol, Morrišey, Faith No More ili Whitesnake, na leto u Beograd dolaze i popularni rokeri iz Los Anđelesa.
Poznati po izuzetnim sviračkim dostignućima, Toto kreću na veliku, dvogodišnju svetsku turneju kojom obeležavaju 35 godina rada uz novi album koji izlazi na proleće 2015. godine. 
Za rodonačelnike stadionskog roka, biće to 22. turneja i 13. po redu studijski album, nakon niza multiplatinastih ploča prodatih u preko 35 miliona primeraka. 
Hitovi kao što su „Rosanna“, „Africa“, „Hold The Line“ i brojni drugi
doneli su im brojna priznanja uz pet Grammy nagrada.
Ulaznice za koncert biće u prodaji od petka,5. decembra po cenama od 2.990, 3.990, i 4.500 dinara na prodajnim mestima Eventima u Srbiji i širom regiona.
Klavijaturista i osnivač benda David Paić je za prvi studijski album za Toto posle „Falling In Between“ iz 2006. godine rekao da se repertoar tako prirodno slaže kao da nikad nisu ni pravili pauzu od zajedničkog stvaranja i da je posvećen fanovima.
Gitarista Steve Lukather je sredinom novembra potvrdio da je album snimljen, da su gotovi i miks i mastering, te da će širom sveta biti dostupan na proleće.
„Nova muzika je među najboljom koju smo ikad pravili. Ima sve ono što ljudi vole ili mrze kod nas i nismo je radili zbog dolara i turneje. Ploča se rodila iz suđenja, boli i gubitka. Za Majka kome bi sad dobrodošlo neko čudo?, naveo je on misleći na Lu Gerigovu bolest sa kojom se bori nekadašnji basista grupe Mike Porcaro.
Toto, čiji članovi pojedinačno učestvuju na više od 5.000 albuma sa zbirnim tiražom od preko pola milijarde prodatih primeraka i 225
nominacija za ?Grammy?, ostavio je značajan trag u modernoj muzici.
Toto mnogi nazivaju jedinom pravom pop i rok „supergrupom“, sastavljenom isključivo od sviračkih superzvezda, kroz koju su, pored osnovne postave, prošli neki od najostvarenijih muzičara.
Na novu veliku svetsku turneju kreću u sastavu koji čine originalni članovi i autori najvećih hitova, pa su pored nezaobilaznih Paića i Lukathera, tu još klavijaturista Steve Porcaro, pevač Joseph Williams, basista David Hingate, bubnjar Keith Carlock, perkusionista Lenny Castro i prateći vokali Jenny Douglas Foote i Mabvuto Carpenter.
Na evropskom delu turneje, već su potvrđeni nastupi u Glazgovu,
Mančesteru, Londonu, Parizu, Amsterdamu, Kopenhagenu, Varšavi, Berlinu i Minhenu.

Povezana vest:  Tokio Hotel predstavlja prvi singl sa albuma "Dream Machine" - "Something New"