Sevdah Baby cartoonZanima vas kako se snima album? Sevdahbaby u Nišu drži besplatnu muzičku radionicu 6. decembra!

Muzički producent Milan Stanković (SevdahBABY) održaće 6. decembra u Nišu besplatnu muzičku radionicu pod nazivom „Kako se snima album“ u okviru programa „Converse Rubber Tracks“. Svi zainteresovani će biti u prilici da slušaju njegovo predavanje u klubu Sunset u periodu od 13-15h.

SevdahBABY voli da pomera muzičke i društvene granice, a koncept predstojeće muzičke radionice opisuje: „Svoje predavanje ću podeliti u dva smera – muzički i poslovni. U muzičkom delu ću analizati nekoliko mojih pesama, a u poslovnom aspektu ću pričati kako zaraditi gomilu para od muzike. Šalim se, o tome ne bih mogao mnogo da govorim, jer mi to nikada nije bio prevashodni cilj, ali ću govoriti o tome kako sebe organizovati i biti što produktivniji u stvaranju muzike“.

Povezana vest:  ŽARKO KOVAČEVIĆ, PEVAČ GRUPE S.A.R.S GOST EMISIJE IMPULS

SevdahBABY je širu popularnost stekao remiksima nekoliko poznatih srpskih pesama, upešno se poigravajući sa elementima tradicionalne balkanske muzike u kontekstu moderne elektronske muzike. Kakve god nedoumice imali fanovi oko njegove muzike, ili o samom procesu kako nastaje jedan album, SevdahBABY potrudiće se da ih otkloni u subotu 06. decembra u klubu Sunset, od 13-15h.

Povezana vest:  Dixon i Felver pozivaju na prvi Stereotip u Beogradu

Nakon Niša, „Converse Rubber Tracks“ nastaviće sa besplatnim muzičkim radionicama na Balkanu pružajući priliku mladim muzičarima da dobiju dragocene savete od renomiranih muzičara. Poznati sastav „Letu štuke“ održaće 13. decembra u sarajevskom klubu Kriterion radionicu pod nazivom „Snimanje albuma u studiju“ sa početkom u 13h, a samo nedelju dana kasnije (20. decembra) hip-hop umetnik i pisac, Marchelo održaće u Beogradu u malom klubu Doma omladine radionicu „Reči i pisanje tekstova pesama“ od 15-17h.

Povezana vest:  Sve o Exitu na mobilnom telefonu

Mesto i vreme održavanja narednih regionalnih besplatnih muzičkih radionica do marta sledeće godine biće sukcesivno objavljivani.

Za više informacija o programu Converse Rubber Tracks, posetite sajt converse.rs