Laka-Lela-Pozeljenje-AUTOR Velija Hasanbegović 3LAKA „POŽELJENJE“ I DETOUR „PLEŠEM SAMA“ PREMIJERNO NA MTV KANALU

U okviru MTV Premijere, u ponedeljak u 20:00, svoja nova video ostvarenja predstaviće Laka za pesmu „Poželjenje“ i Detour za „Plešem sama“.
Kao što smo već navikli, Laka i Lela jednom godišnje serviraju novi hit koji se ubrzo nađe na svim domaćim top listama i osvoji srca njihove verne publike. Ovoga puta u pitanju je singl koji nosi naziv „Poželjenje“.
Pesma je snimljena u kantri elektronskom stilu i govori o unutrašnjem proživljavanju želje za nekim, ljubavne čežnje koja obično ostane neizgovorena. Autor teksta i muzike je Laka, aranžman potpisuju Dino Šukalo i Laka, a za miks je odgovoran Alan Omerović. Produkciju spota za pjesmu Poželjenje kao i do sada potpisuje sarajevska agencija Fabrika. Spot je snimljen u prostorijama udruženja „Centar za zdravo starenje“ u Sarajevu čiji članovi su, takođe, uzeli učešće u snimanju videa. Glavne uloge u spotu ovoga puta nisu Laka i Lela, već njihovo poželjenje tumače glumci/naturščici Muharem Vajzović i Snježana Avdić.
Drugi spot koji od ponedeljka premijerano možete da vidite na MTV kanlu pripada trenutno najvećoj hrvatskoj electro acoustic pop atrakciji, grupi Detour, za pesmu „Plešem sama“.
Singlovi „Srce veliko“, „Snijeg“, „Daleko“ i aktuelni „Plešem sama“ otvorili su priču trećeg albuma nakon pet godina, a čekanje se definitivno isplatilo. I ovog puta istančani pop rukopis glavnog autora Nenada Borgudana doneo je grupi Detour prve pozicije na radijskim top listama sa numerom „Plešem sama“.
Nedavno je za ovu numeru snimljen i spot koji potpisuje mladi filmski autor Tvrtko Barišić, poznatiji po uspešnim saradnjama s Ninom Romić, grupama Pavel, Yammat, Tom & the Twisters i drugima. Atmosfera spota je mračna, svetlo je postavljeno u maniru flamanskih baroknih majstora, iz jednog izvora, što naglašava dramatičnost kontrastom svetla i senki. Boje su tamne i saturisane čime je postignuta toplina i intimnost prikaza. Likovi su snimani odvojeno i pretapanjima spajani u željenu kompoziciju, što stvara dinamičan i pomalo dramatičan prikaz plesne pesme u tumačenju članova benda i gostujućih muzičara.
Inače promocija spota na MTV kanalu uslediće par dana pre Detourovog prvog koncertnog nastupa u Beogradu u Mikser House-u gde će u petak, 12.12. zajedno sa kolegama iz TBF-a upriličiti zagrebačko – splitski vikend u Beogradu.

Povezana vest:  Lana Del Rej u modnim vodama