DY 023 DRY FCSD adj shrp -Landy RE P-61595866Novi studijski album Boba Dylana zvaće se ‘Shadows In The Night’

Columbia Records je danas najavila da će novi studijski album Boba Dylana, Shadows In The Night, biti objavljen 3.februara. Na albumu, koji je Dylanov 36. studijski album u karijeri, naći  će se deset pesama, koje je producirao  Jack Frost.Povodom ove najave kuće Columbia, oglasio se autor lično:

„Bila je istinska privilegija napraviti ovaj album. Želeo sam da uradim ovako nešto već dugo vremena, ali nisam bio dovoljno hrabar da dela, čiji su komplikovani aranžmani predviđeni za orkestar, pretvorim u muziku za petočlani bend. To je bio ključ čitave priče. Svi smo poznavali ove pesme izuzetno dobro. Sve smo ih već svirali uživo. Ideja je bila da snimimo iz jednog, eventualno dva puta. Bez dodatne ispravke. Bez gluve sobe, bez slušalica.Snimke nismo odvajali po kanalima, a  većinu albuma  miksovali smo u hodu.Ne gledam na to kao da smo obradili ove pesme. One su bile dovoljno obrađivane. U stvari, može se reći da su ove pesme bile sahranjene. Šta smo ja i bend uradili je suprotno od toga, mi smo ih otkopali. Podigli ih iz groba i izvukli ih na svetlost dana.“

Povezana vest:  EUROSONG 2015, Stamenov favoritkinja fanova Evrovizije

Direktor Columbia Records, Rob Stringer objašnjava:“Nema gudača, limenih instrumenata, pomoćnih vokala, odnosno drugih detalja koje se obično koriste u standardnim baladama. Umesto toga, Bob je je uspeo da  pronađe način da u pesme, poput infuzije, unese novi život i da im povrati značaj u sadašnjem vremenu. Podigao ih je iz groba na svetlost dana. Ovo je briljantna ploča i svi smo veoma nestrpljivi da je prezentujemo javnosti“.

Prethodnih pet albuma Boba Dylana hvaljeni su od muzičkih kritičara kao neki od najboljih u njegovoj karijeri, istovremeno postigavši  i komercijalni uspeh. Time Out My Mind koji je dostigao platinasti tiraž, doneo je Dylanu višestruke Grammy nagrade, između ostalih i onu za album godine, dok je Love and Theft  nastavio Dylanovu platinastu struju, zaradivši nekoliko Grammy nominacija, a i Grammy nagradu za najbolji, savremeni folk album. Modern Times, objavljen 2006, postao je jedan od umetnikovih najpopularnijih albuma, prodavši se do sada u preko 2,5 miliona primeraka. Taj album mu je doneo i 2 Grammy nagrade. Together Through Life je prvi album Boba Dylana koji je po izlasku osvanuo na mestu #1 istovremeno u Americi i Ujedinjenom Kraljevstvu, a na putu je da pređe  million prodatih primeraka.  Tempest je ušao na Top 5 u čak 14 zemalja, a zahvaljujući svetskoj turneji koja je usledila nakon toga, još uvek se dobro kotira.

Povezana vest:  BOJAN MAROVIĆ ODUŠEVIO POSETIOCE UŠĆE OPEN AIR-a

Osim pomenutih albuma, Dylan je osvojio Oscara i Zlatni globus, za kompoziciju „Things Have Changed,“ iz filma Wonder Boys, (2001); Objavio je svoje memoare Chronicles Vol. 1(2004), knjigu koja je  je provela 19 nedelja na na listi bestselera  New York Times-a, po kojoj je Martin Scorsese režirao dokumentarac No Direction Home (2005). 2009. Dylan je objavio svoju prvu kolekciju prazničnih standarda, pod naslovom , Christmas In The Heart, gde je sav novac od autorkih prava donirao gladnima, putem raznih humanitarnih organizacija širom sveta.

Povezana vest:  GUARANA FOAM FEST 2012, Arno Kost odlepio za Natašom Bekvalac!

Bob Dylan je dobitnik nagrada Presidential Medal of Freedom, najvišeg ordena u SAD. Nagrađen je i specijalnom Pulitzerovom nagradom 2008. godine za „nemerljivi doprinos popularnoj muzici i američkoj kulturi“. Dobitnik je  ordena Legije časti, kao i švedske Polar muzičke nagrade (2000.). Vlasnik je počasnih doktorata Univerziteta St. Andrews i Princeton, kao i mnogih drugih nagrada.

Tokom svoje duge karijere, Bob Dylan je prodao  više od 125 miliona ploča.

SHADOWS IN THE NIGHT redosled pesama:

1.  I’m A Fool To Want You

2.  The Night We Called It A Day

3.  Stay With Me

4.  Autumn Leaves

5.  Why Try to Change Me Now

6.  Some Enchanted Evening

7.  Full Moon And Empty Arms

8.  Where Are You?

9.  What’ll I Do

10.  That Lucky Old Sun